Opplysningen 1881 kjøper, blir ikke solgt

Ryktene sa at Opplysningen 1881 var solgt, men i stedet har selskapet selv handlet.

Opplysningen 1881 er ikke solgt. I stedet vil selskapet kjøpe mobilselskapet Carrot Communications.

De 650 ansatte i Telenors opplysningstjeneste 1881 har fryktet et salg fordi de er redde for arbeidsplassene sine. De fleste ansatte er kvinner.

- De ansatte har ingen grunn til å frykte for jobbene sine. Vi har ingen planer om å gjøre noe med de stedene vi er på, eller å ta ned antall årsverk. Det vi tvert imot prøver å gjøre, er å realisere en strategi som betyr flere årsverk, sier konsernsjef Anne-Karin Sogn i Opplysningen 1881 til NTB.

Mandag orienterte hun de tillitsvalgte om forslaget om å kjøpe mobilselskapet Carrot Communications, som 1881 allerede har kjøpt tjenester av.

- Vi trenger mer kompetanse, spesielt innenfor teknikk, innenfor mobil og innenfor bedriftsmarkedet. I den sammenheng har vi sett etter en norsk partner, den har vi funnet i Carrot Communications, sier Sogn.

Hvis kjøpet går igjennom, får Opplysningen 1881 tre eiere: Telenor, som har kontrollert aksjene i Opplysningen 1881, vil få 27 prosent av aksjene i det nye selskapet som dannes. Anders Wilhelmsen vil eie i overkant av 30 prosent, mens Kistefos, som var storeier i Carrot Communications, vil sitte på i underkant av 30 prosent av aksjene.

Forslaget skal behandles av styret i Opplysningen 1881 og styret i Telenor ASA.

Til toppen