Oppretter nye hosting-kunder på sekunder

Intelligent Quality har utviklet en løsning som gjør det svært enkelt for selskapet å legge til nye hosting-kunder.

Oppretter nye hosting-kunder på sekunder
Bilde:

Intelligent Quality er et norsk som tilbyr Windows-baserte terminaltjenester via Internett. Det er selskapet ikke alene om å gjøre. Det spesielle er derimot løsningen selskapet selv har utviklet for å legge inn nye kunder og brukere. Den skal være svært tidsbesparende.

- Tidligere var det behov for å gjøre 30 til 40 grep for å opprette en kunde, og det kunne ta 2 til 3 dager for å opprette nye kunder og 2 til 3 timer for hver bruker. I tillegg var det fort gjort å gjøre feil, sier lederen for utviklingsavdelingen i selskapet, Mikael Karsikas.

Nå hevder Karsikas at man kan opprette nye kunde på under 90 sekunder og en ny bruker på under 45 sek. Da digi.no nylig fikk demonstrert systemet, bruke Karsikas omtrent 20 sekunder på å legge til journalisten som bruker, noe som inkluderer fjerntilgang til et utvalg programmer og egen e-postkonto via Terminal Services og klienten Remote Desktop Connection. Opprettelse av kunder og brukere kan også gjøres ved hjelp av en løsning for mobiltelefoner som selskapet kaller FrontOffice.

Bildene nederst i artikkelen viser registreringsprosessen for nye kunder og nye brukere.

Systemet kan anses som en pyramide, hvor Intelligent Quality benytter Windows Based Hosting i bunnen. På neste nivå ligger Microsoft Hosted Messaging and Collaboration (HMC). Deretter kommer en «artikkeldatabase» og brukergrensesnittene ARC|Backoffice og FrontOffice som Intelligent Quality har utviklet. I tillegg sørger selskapets Arctandria-løsning for blant annet autentisering av brukere.

Artikkeldatabasen inneholder en serviceplan for alle grunnkomponentene Intelligent Quality kan tilby. Kundene kan velge blant disse komponentene, som gir tilgang til programvare som Microsoft Office, Clue, Acrobat Reader eller Winrar, men også til en lang rekke økonomisystemer og e-post med ulik lagringskapasitet og Outlook- eller webbasert tilgang. Dessuten skal selskapet være først ute i Europa med å tilby Microsofts Live Communicator Server som en tjeneste, slik at også blant videotelefoni kan leveres som en del av pakken.

Windows Based Hosting har ulike roller, hvor Intelligent Quality fungerer som administrator. Andre typiske roller kan være forhandler, kundekontakt og kunder. Systemet gir selskapet hele tiden statistikk om når og hvem som har gjort hva, noe som også fungerer som faktureringsgrunnlag.

Årsaken til at Intelligent Quality har utviklet løsningen, er todelt. Det ene er at selskapet selv har ønsket å skape et bedre miljø for sin egen driftsorganisasjon. Men løsningen gjør det også mulig for partnere å legge inn nye kunder og brukere på egenhånd, for eksempel med FrontOffice, som anses som et selgerverktøy. Foreløpig er partnerne begrenset til norske Smart Solutions og svenske byBrick, men flere skal snart være klare. Smart Solution er en ASP-leveradør for små bedrifter, og akkurat i disse dager flytter selskapet 200 bedrifter fra en Citrix-løsning til Arctandria-plattformen fra Intelligent Quality.

Oppgi hvor kunden skal opprettes, navn og ønsker for e-posttjenesten

Oppgi serviceplan, enten spesialtilpassede eller ferdigkonfigurerte

Angi hvor brukeren skal opprettes, deretter navn og mobilnummer

Angi brukernavn og passord, deretter velg fra tilgjengelige serviceplaner

Oversikt over valgene, brukeren er opprettet