Oppretter nytt ekstranett

Netscape annonserte i går Netscape Insight, et ekstranett for overføring av sensitiv informasjon til enkelte partnere og kunder.

Netscape annonserte i går Netscape Insight, et ekstranett for overføring av sensitiv informasjon til enkelte partnere og kunder.

Netscape bruker sin egen teknologi for å få opp farten på sin egen distribusjonskanal. Insight bygger på SuiteSpot 3.0 server og Communicator 4.0 klientprogramvare.

Som en begynnelse vil Insight tilby forhandlere kontrollert aksess til rapporter om Netscapes konkurrenter, forretningsstrategi, prisinformasjon, interne nyheter, brukerstøtte, opplæring, produktplaner, tidlige utgaver av Netscape programvare, hendelseskalendere, og mye mer som tidligere bare var tilgjengelig for Netscapes ansatte.

Ifølge Netscape autoriserer nettstedet brukerne gjennom Netscape Directory Server ved å bruke digitale sertifikater og Lightweight Directory Access Protocol (LDAP). Det benyttes også JavaScript for å levere brukertilpasset informasjon. Overføringene sikres ved å bruke Secure Sockets Layer (SSL) teknologien og Secure MIME.

Foreløpig er det bare Netscapes ansatte og partnere som har tilgang til informasjonen. Men Netscape sier til InfoWorld Electric at Insight kan bli utvidet til andre grupper, som for eksempel kunder og leverandører, mot slutten av året.

Til toppen