Oppretter varslingssystem mot nettsvindel

Microsoft står for teknologien i en ny tjeneste, «Internet Fraud Alert».

18. juni 2010 - 13:48

I USA ble det i går opprettet en ny tjeneste beregnet på å begrense skadevirkningene av nettsvindel Internet Fraud Alert.

Tjenesten er etablert av den amerikanske alliansen for kyberetterforskning, National Cyber-Forensics and Training Alliance (NCFTA) som omfatter politi (FBI), og institusjoner innen bank, finans og akademia (særlig Carnegie Mellon University og West Virginia University).

Microsoft står for den tekniske løsningen, som antakelig også vil kunne brukes globalt og i andre land. Verktøyet er levert vederlagsfritt til NCFTA.

En annen vesentlig bidragsyter er Accuity, selskapet som står for det meste av pengeoverføringer mellom amerikanske banker.

Ellers støttes initiativet av aktører innen bank og finans, det amerikanske konkurransetilsynet FTC og Anti-Phishing Working Group, samt eBay og PayPal samt forbrukerorganisasjoner.

Som tjeneste rettes Internet Fraud Alert seg mot IT-sikkerhetseksperter, kyberetterforskere og andre som kommer over lister, databaser eller oversikter over personlige bank- og kredittopplysninger på nettet.

Tjenesten lar disse melde fra som sine funn på en sikker og pålitelig måte til NCFTA. Microsofts løsning henter så data fra Accuity, slik at dataene kan organiseres per bank og bankene kan straks varsles om hvilke kunders opplysninger er på avveie.

Det er da opp til bankene å ta de nødvendige skrittene for å verne om sine kunder.

Tjenesten er aktiv fra dag én, og utgjør den første av sitt slag. Ifølge partene har det hittil ikke vært noen enkelt mulighet for å varsle en bank om at deres kunders opplysninger er kompromittert.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.