Opprop mot utbytteskatten

Nettverksgruppen FirstTuesday starter kampanje mot den foreslåtte skatten på aksjeutbytte fra regjeringen.

Nettverksgruppen FirstTuesday starter kampanje mot den foreslåtte skatten på aksjeutbytte fra regjeringen.

Gründer- og investornettverket First Tuesday går i bresjen mot den foreslåtte utbytteskatten til regjeringen.

Det som startet som en samling av gutter fra internettmiljøet nippende til hvert sitt glass med friskt drikke, har utviklet seg til å bli en organsisajon som favner store deler av gründer og investorbransjen. Også her i Norge har spindelvevet av personer vokst og teller i underkant av 3000 mennesker, får digitoday.no opplyst av en av de norske inititivtagerne Bernhard Steen.

Forslaget om utbytteskatten har satt sinnene i kok hos edderkoppene og de har derfor startet opp sin egen underskriftskampanje på Internett. Formålet med oppropet er i første rekke å synliggjøre for politikerne hvor stor misnøye det er med denne skatten blant de mennesker som skaper den nye næringsvirksomheten i Norge.

- Ikke bare skaper skatten en skjev fordeling i befolkningen, men den fjerner også sårt tiltrengte penger fra kapitalmarkedet. Utbytte fra bedrifter er svært ofte penger som blir pløyet tilbake i andre investeringer, og med en beskatning av denne pengemengden blir det mindre penger igjen som kan føres tilbake. Heri ligger den store faren med utbytteskatt ved at den reduseres mulighetene for de nye virksomhetene, sier Steen.

Kampanjen har allerede bare én dag etter dens start spredd seg ut over First Tuesday-nettverket og tegner til å bli en fulltreffer. Steen viser til at også NHO har engasjert seg sterkt i denne saken og vil i løpet av den nærmeste tiden utforme et brev som skal sendes til regjeringen. Og siste ord er neppe sagt i denne saken.

Nå har også du anledning til å skrive ditt navn med på oppropslisten.

Dersom du også er i mot en beskatning av aksjeutbytte og ønsker å registrere din protest, finner du alt om saken på denne web-siden.

Les også:


Vil spamme Finanskomiteen
Usunn utbytteskatt
Ap lager skattefelle for IT-utflyttere
VPS - Veldig Problematisk Skatt
Får skattestraff for å selge til utlandet

Til toppen