Oppsagte dotcom-ere sikrer ny jobb via egne nettverk

Rekrutteringen dabber av, og det blir færre stillingsannonser - både i papiravisene og på nettet. De mange oppsagte dotcom-ere får ny jobb gjennom eget nettverk.

Rekrutteringsbransjen har også fått merke nedgangen og dotcom-konkursene. Morten Norder (bildet), som er daglig leder i FINN jobb, er også leder for onlinerekrutterernes bransjeforening NORF.

Han sier alle aktørene har merket en nedgang i stillingsannonser den siste tiden. - Færre bytter jobb, og det er ingen nye oppstarter av størrelsesmessig betydning. De mange som er blitt sagt opp i konkursrammede nettselskap får ofte nye jobber gjennom eget nettverk.


NORF har fortsatt sine fem medlemmer; Jobline (som nå er kjøpt av Monster), StepStone, FINN jobb, Jobpilot og VG Topjobs. Sammen jobber disse med temaer som etikk i forbindelse med CV-baser, og målingsproblematikk. Det er ifølge Norder nedsatt to komiteer som vil komme med utkast til retningslinjer iløpet av høsten. Om online-rekruttererne skal være med i Gallups webmeasure er også noe som diskuteres.

Omsetningstall og prising av tjenester er ikke-tema.

Aktørene forventer en konsolidering i dette markedet - enten ved oppkjøp eller fusjoner. - Det er ingen som vet hvordan dette markedet ser ut til neste år, sier Norder.

Selv er han fornøyd med FINNs resultater så langt.

- Vi holder omsetningsmålene, men omsetter ikke så mye som fjordårets optimistiske prognoser kunne tyde på. Selvom vi ikke er på budsjett, er vi en overskuddebedrift, sier Norder.

Til toppen