Oppsigelser bidrar til prispress, mener Steria

Konsulentselskapet Steria vokser kraftig, men merker prispress fra mange nye og små aktører.

Konsulentselskapet Steria vokser kraftig, men merker prispress fra mange nye og små aktører.

IT-konsulentselskapet Steria omsatte for 478 millioner kroner i Norge i løpet av årets tre første kvartaler, en økning på 27 prosent fra i fjor, forteller selskapet.

– 2005 har vært et godt år, både for oss og for it-bransjen generelt. Vi har økt omsetningen med over 100 millioner kroner og ansatt rundt 40 nye medarbeidere i Norge, forteller Kjell Rusti, administrerende direktør i Steria Norge.

Omtrent 70 prosent av omsetningen stammer fra it-tjenester, mens resten er produktsalg.

- Vi merker sterkest vekst innen outsourcing, systemutvikling og arkitekturprosjekter, og dette gir en pekepinn på hvor it-markedet er på vei. Markedet for outsourcing har for eksempel blitt betraktelig mer modent, kommenterer Rusti.

Steria melder ikke noe om overskudd, men på direkte spørsmål medgir markedsdirektør Anders Lindgren at det ikke med i samme tempo.

- Vi har et greit overskudd, men det er forsatt sterkt prispress på grunn av overkapasitet i markedet, forteller Lindgren.

Han påpeker en mekanisme som få andre har diskutert offentlig. Han mener at de mange oppsigelsene i konsulentbransjen gjennom året har bidratt til problemer for de store.

- Konsulenter som blir sagt opp forsvinner ikke. De får seg nye jobber eller starter opp egne, nye selskaper og tilbyr sine tjenester til lavere priser, påpeker Lindgren.

Til toppen