KARRIERE

Oppsigelser i Funcom

Varselet kom julaften.

Reduserte forventninger til nye Lego Minifigures Online er med på å tynge Funcom, som midt i julehøytiden varsler oppsigelser.
Reduserte forventninger til nye Lego Minifigures Online er med på å tynge Funcom, som midt i julehøytiden varsler oppsigelser. Bilde: Funcom
29. des. 2014 - 10:18

Funcom sier opp 7 ansatte ved kontorene i Norge og USA.

Det fremgår av en børsmelding som gikk ut julaften.

Oppsigelsene er ledd i en restrukturering den norske spillprodusenten varslet i slutten av november, da de la frem et skuffende kvartalsregnskap med store underskudd.

LES OGSÅ: Mer trøbbel for Funcom

Funcom har også bestemt seg for å kvitte seg med Work-For-Hire-virksomheten. Den blir avhendet til selskapet Nvizzio Creations Inc.

Ytterligere tretten ansatte får ny arbeidsgiver fra nyttår som følge av dette. Totalt går Funcom dermed inn i nyåret med 20 færre medarbeidere.

– Dette er vanskelige beslutninger å ta, men Funcom forblir fokuserte, positive og ambisiøse med tanke på sin fremtid som en av de beste nettbaserte spillutviklerne og -utgiverne, opplyser selskapet.

Underskuddet i tredje kvartal var på 6,6 millioner dollar, drøyt 49 millioner kroner etter dagens kurs. Samme kvartal i fjor ga et overskudd på 826.000 dollar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.