Oppsigelser truer Amigas oppstandelse

Amiga var i ferd med å stå opp fra de døde. Men Amiga-tilhengerne frykter nå det verste etter at flere sentrale personer nylig har sluttet.

Amiga var i ferd med å stå opp fra de døde. Men Amiga-tilhengerne frykter nå det verste etter at flere sentrale personer nylig har sluttet.

Arbeidet med å relansere Amiga-maskinene trues nå av flere oppsigelser i selskapet. Avgangene til Amigas president, Jim Collas, og Amiga-misjonæren Bill McEwen denne uken har skapt ny usikkerhet om selskapet klarer å lansere nye maskiner etter en pause på flere år. Det er nå klart at Collas selv sa opp jobben og at Bill McEwen ble sagt opp med 24 timers varsel.

Collas ble ansatt som president i Amiga Inc. for åtte måneder siden og har siden da markert seg i forbindelse med offentliggjøringen av kommende Amiga-modeller og teknologien disse skal være basert på. Men den siste måneden har det vært blitt svært stille. Det er også kjent at Collas ønsker å selge 118.000 aksjer i Amigas moderselskap, Gateway.

Hvorfor Collas gikk og McEwen ble sagt opp, er ikke kjent. Mer interessant er likevel betydningen dette vil få for selskapet og Amiga-miljøet. Flere Amiga-tilhengere har kontaktet digi.no og uttrykt bekymring over utviklingen. Amiga er til stross for manglende oppdateringer kjent for å ha svært lojale brukere.

(Kilder: ZDNN, News.com, Champaign-Urbana Computer Users Group)

Til toppen