Oppsporer ledige parkeringsplasser

Et nytt system skal hjelpe bilister spore opp ledig parkering i Paris.

I neste måned skal en ny tjeneste prøves ut i Paris, som skal gjøre det lettere for bilførere å finne en ledig parkeringsplass ved hjelp av trådløse soner, mobiltelefon og GPS-navigator.

Systemet vil søke etter ledige parkeringsplasser på 120 offentlige parkeringshus i Paris. Fra telefonen kan bilførere raskt lokalisere om garasjehuset har en ledig parkeringsplass og i såfall hvor den befinner seg, skriver International Herald Tribune.

På visse tider av døgnet vil 20 til 25 prosent av motorkjøretøy være på søk etter en parkeringsplass. Franske parkeringsmyndigheter forventer at den nye tjenesten vil forbedre trafikkflyten betraktelig.

Det er åtte selskaper som deltar i prosjektet, blant annet Frankrikes to ledende mobiloperatører Orange og SFR. I tillegg er bedrifter med navigasjonsutstyr og rådgivende selskaper involvert i tjenesten.

En Orange-kunde kan dermed få fri parkeringsinformasjon fra databasen. Den eneste utgiften vil være nedlasting av data. Orange lokaliserer kunden ved å kartlegge hvilken sender mobilen har kontakt med, eller eventuelt at brukeren taster inn adressen.

Til toppen