BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oppstart lover «prosessorhav»

Et nytt selskap tror dedikerte flerkjernede prosessorer kan gi best ytelse for lavest effekt.

26. okt. 2005 - 08:18

To veteraner i USAs IT-bransje meldte i går at de står bak et nytt selskap, Intelasys, med en ny tilnærming til dedikerte prosessorer der man trenger høy ytelse og minimal bruk av energi.

De to er Charles («Chuck») Moore, kjent som mannen bak det stackorienterte programmeringsspråket Forth fra1970-tallet, og Chester («Chet») Brown som de siste tretti årene har vært i toppledelsen i selskaper som Western Digital og Syquest.

Intelasys er en heleid datter av TPL Group, et selskap som lever av teknologipatenter. En annen datter, Alliacense, styrer lisensieringsprogrammene til TPL Group, blant dem Moore Microprocessor Patent (MMP) Portfolio Licensing Program. MMP omfatter særlig mikroprosessorrelaterte patenter som Charles Moore fikk innvilget for 20 til 30 år siden da han arbeidet spesielt med dedikerte prosessorer, blant dem en med innebygget Forth. Moore er i dag teknologisjef i både TPL Group og Intelasys.

Blant dem som betaler TPL Group for lisenser på mikroprosessorrelaterte patenter er både Intel og AMD.

Nøyaktig hva slags teknologi Intelasys skal levere, er ikke oppgitt. I pressemeldingen sier Brown at man skal integrere «innovative brikkearkitekturer» med «oppfinnsom programvare og systemspesifikke algoritmer».

– Vi tror vår nye måte å angripe flerkjernet prosessorkonstruksjon på vil vise seg å gi en hittil ukjent sammenstilling av høyhastighetsprosessering og lav effektbruk for dedikerte oppgaver.

Ellers snakker Intelasys om å lage en «prosessorhavplattform» – «Sea of Processors Platform» – og betegner denne stolt som «proprietær».

Om tidsplanen framover heter det at selskapet rekrutterer til nye stillinger innen konstruksjon og produksjon, og at man forventer å kunne demonstrere den første Intelasys-brikken i betautgave til utvalgte kunder i løpet av første kvartal 2006.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.