Oppstart vil satse på IBMs "MetaPad"

Et nytt firma vil satse på IBMs "MetaPad", en design for en bærbar PC på størrelse med en Palm, med docking og annet ekstrautstyr.

IBMs "MetaPad" er et prosjekt der giganten utforsker hvordan man kan utnytte det faktum at de grunnleggende komponentene til en fullverdig Windows XP-PC kan samles i en sigarettpakke, til en ny helt ny type PC.

Les også:

Idéen går ut på at brukeren alltid har med seg den lille PC-en, på størrelse med en Palm eller en Compaq iPaq hånd-PC. Den drives av en Crusoe-prosessor fra Transmeta, har normal minnestørrelse og en disk på minst 5 GB. Der lagres alle personlige applikasjoner og data, og er like raskt tilgjengelig som fra en Palm. På den faste arbeidsplassen skyves enheten i en dockingstasjon som gir tilgang til nettverk, skjerm i vanlig størrelse, mus, tastatur og så videre. På reisefot tenker man seg en litt annerledes dockingstasjon som gjør MetaPad til en vanlig bærbar PC med tastatur, flatskjerm, pekeredskap og utganger til USB og nettverk. For en mer utførlig beskrivelse, se Think-artikkelen The Core of Computing.

IBM har holdt fast ved at det dreier seg om et studium, og at selskapet ikke selv tenker seg å utvikle MetaPad til et salgbart produkt. Det er det opp til andre å gjøre.

Den første som har meldt seg, ifølge ZDNet, er et oppstartselskap i Denver i den amerikanske delstaten Colorado, kalt Antelope Technologies. Antelope har lisensiert MetaPad-designen og døpt sin versjon Mobile Computer Core eller MCC. Den utstyres med 10 GB disk og 256 MB minne, tilsvarende det OQO har lagt opp til i sin egenutviklet maskin.

Les også:

Målgruppen til Antelope er folk med helt spesielle behov og innstilling: Prisen for en fullverdig enhet, avhengig av ekstrautstyret, er antydet til rundt 6000 dollar. Det er ikke sagt noe om når MCC kan tenkes å komme på markedet.

Til toppen