RESULTATERFINANS

Oppsving for Computerlands konsulenter

Computerland tjener mer penger, men produktsalget faller igjen etter kortvarig vekst.

28. apr. 2005 - 07:48

Oppturen på salg av produkter stoppet opp i første kvartal. I likhet med andre systemintegratorer opplevde Computerland et langvarig og betydelig fall i salget av IKT-produkter i 2001 til 2003. Men i fjor snudde tilsynelatende Computerland trenden, takket være satsing på nettsalg til egne kunder. Omsetningen av produkter økte med 19,8 prosent i fjor. I første kvartal er det igjen tilbake til fall, på 5,4 prosent.

– Innenfor salg av servere, PC-er, programvare og annet IKT-utstyr, hvor vi har hatt tilbakegang i første kvartal, har ordrereserven inn i andre kvartal økt med over 15 millioner kroner sammenlignet med årsskiftet. Vi er derfor positive med tanke på månedene foran oss, og prognosen vår for andre kvartal og resten av 2005 innebærer fortsatt vekst og resultatforbedring, sier administrerende direktør Per Ludwig Dahl i en pressemelding.

Avtalebiten, som består av ASP og drifting, går derimot bedre, med økning på 16,3 prosent til 12,5 millioner i forhold til samme periode i fjor. Og 28,5 prosent økning av konsulentsalget til 19,2 millioner i kvartalet er særlig gledelig.

Omsetningen ble totalt 109,5 millioner kroner, opp fra 107, 6 millioner fra i fjor. Resultatet før skatt økte fra 1,8 millioner til 2,5 millioner i kvartalet.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.