BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opptakskapasiteten øker

Regjerningen oppretter 40 nye studieplasser innen IT på sivilingeniør- og hovedfagsnivå. Studieplassene kommer i tillegg til de 105 nye studieplassene innen IT som ble opprettet tidligere i vår.

Frode Eriksen
7. juli 1997 - 17:14

- De nye studieplassene vil gjøre oss bedre rustet til å møte den økende etterspørselen etter IT-kompetanse på høyt nivå. Det er stort behov for kandidater med IT-utdanning på høyere nivå i arbeids- og næringsliv, sier statsråd Reidar Sandal.

De nye plassene fordeles med 15 hver til Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) og Universitetet i Oslo og ti til Universitetet i Bergen, og kommer i tillegg til de 105 nye plassene innen IT som ble opprettet tidligere i vår, inkludert 25 nye sivilingeniørplasser ved Høgskolen i Agder og 30 plasser ved NTNU for å øke rekrutteringen av kvinner til IT-utdanning.

Ifølge departementet har det de siste årene blitt uteksaminert vel 270 cand. scienter og sivilingeniører i informasjonsteknologi hvert år. I tillegg kommer hovedfagskandidater fra andre fagdisipliner med innslag av informatikk i fagkretsen og studenter som tar IT-utdanning i utlandet. Opptaket i år til IT-utdanning på sivilingeniør- og hovedfagsnivå i Norge er derfor økt med 145 plasser eller med vel 50 prosent, sammenlignet med i fjor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.