KARRIERE

Opptil 30.000 må gå i HP

Klart for den blodigste kuttrunden i selskapets historie.

KUTTER: HPs toppsjef Meg Whitman.
KUTTER: HPs toppsjef Meg Whitman. Bilde: ChinaFotoPress/All Over Press
18. mai 2012 - 08:32

Kriserammede Hewlett-Packard forbereder sin mest omfattende kuttrunde i selskapets historie. Sviktende omsetning og svak profitt er bakteppet.

I slutten av mars fortalte HPs nye toppsjef Meg Whitman at dagens HP ikke er bærekraftig, og varslet samtidig en kraftig nedbemanning. Situasjonen var imidlertid så vanskelig at de på det tidspunktet ikke kunne tallfeste omfanget.

Fasiten nærmer seg, og amerikanske medier er nå ganske samstemte i hvor mange som mister jobbene sine hos IT-giganten.

New York Times blir av sentrale kilder opplyst at 30.000 ansatte må gå, kanskje flere. Både Wall Street Journal og Bloomberg melder om tilsvarende tall.

Alle viser de til lekkasjer fra kilder med inngående kjennskap til de planlagte kuttene, som anslås å ramme mellom 8 og 10 prosent av HPs rundt 324.000 ansatte.

Ingen forretningsområder foruten Kina-operasjonene deres vil bli spart, hvis vi skal dømme ut fra opplysningene til New York Times.

Snuoperasjon

I mars skisserte Meg Whitman hvilke grunnleggende grep hun mente var nødvendige for å gjenopprette HP som verdens ledende IT-leverandør, i forkant av selskapets 70-årsjubileum i 2014.

HP-sjefen kunngjorde da at pc- og skriveravdelingen blir slått sammen til en ny kombinert forretningsenhet. Dermed la hun også ballen død for lengre tids overveielser om å kvitte seg med pc-produksjon.

- Med restruktureringen forsøker hun i praksis å bygge et nytt selskap. Kuttrunden er ledd i denne planen, sier en sentral HP-kilde til New York Times.

I første kvartal falt omsetningen til HP med 7 prosent mot fjoråret. Samtidig ble driftsresultatet redusert med 28 prosent til 2,90 milliarder dollar. Nettoresultatet før skatt ble barbert med 45 prosent til 1,82 milliarder dollar. Wall Street regner med ytterligere svikt i omsetning og inntekter for inneværende periode.

De endelige kuttplanene ventes lagt frem onsdag i neste uke, i forbindelse med fremleggelsen av regnskapet for årets andre kvartal.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.