BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opptil 80 prosent rimeligere integrering

Oracle lover langt billigere integrering av webtjenester og applikasjoner enn dagens løsninger.

5. juli 2004 - 12:41

I august 2002 kunngjorde Microsoft og IBM en spesifikasjon for XML-basert styring av XML-baserte forretningsprosesser, kalt Business Process Execution Language for Web Services, forkortet BPEL4WS. De to selskapene slo sammen sine respektive og inntil da konkurrerende spesifikasjoner, henholdsvis XLANG og WSFL (Web Services Flow Language).

    Les også:

BPEL – Business Process Execution Language – er en videreføring av BPEL4WS, utviklet av en komite under OASIS. BPEL tilbyr en XML-basert standard for å beskrive og overvåke forretningsprosesser bygget opp på grunnlag av partneres utlagte webtjenester.

Nylig kjøpte Oracle et lite selskap, Collaxa, med et verktøy som implementerer BPEL. På JavaOne-konferansen i forrige uke, kunngjorde Oracle en utvidelse til sin applikasjonstjener, kalt Oracle BPEL Process Manager. Produktet svarer til Collaxa BPEL Server 2.0 og er lagt ut til gratis nedlasting og evaluering på Oracles utviklersider.

Oracle beskriver BPEL Process Manager som en komplett plattform for integrering og for tjenesteorientert arkitektur (SOA eller «service oriented architecture». Hensikten er å «gjøre det enklere for organisasjoner å koordinere webtjenester [web services] og automatisere forretningsprosesser.»

Verktøyet lar deg modellere prosesser, kjøre dem og overvåke kjøringen. Flere moduler letter arbeidet med å integrere ulike tjenester.

Det skal bare ta 15 minutter for at BPEL Process Manager skal være oppe og kjøre, og verktøyet skal tilby 60 til 80 prosent rimeligere integrering enn tradisjonelle løsninger.

I tillegg til Oracle Application Server, støttes også BEAs WebLogic og IBMs WebSphere.

– Oracle er den første av de store leverandørene til å kunngjøre et BPEL-verktøy, sier markedsdirektør Harald Løvvik i Oracle Norge til digi.no. – Det understreker at Oracle mener alvor med sin satsing på applikasjonsserverfronten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.