BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opptur for SuperOffice

Kraftig oppgang på de amerikanske børsene ga en flying start for IT-selskapene på Oslo Børs. Men trenden snudde, og IT-indeksen endte ned 1,14 punkter. SuperOffice ble dagens børsvinner.

Eirik Flaa
3. sep. 1997 - 20:43

Etter en oppgang i Dow Jones-indeksen på 250 punkter tirsdag, åpnet Oslo Børs svært optimistisk onsdag morgen. Litt før lunsj idag var IT-indeksen opp 12-13 punkter, men rundt klokken 12 begynte trenden å snu uten noen naturlig forklaring. Indeksene endte på 1184,80 - ned 1,14 punkter fra i går

- Den sterke oppgangen i morgentimene fikk mange investorer til å begynne å høste gevinster. Dette er den eneste forklaringen jeg har på fenomenet, sa en megler til digi.no etter børsens stengetid.

Blant aksjene som ikke ble påvirket av svingningene var SuperOffice. Aksjen steg jevnt og ble dagens børsvinner - opp 22 prosent fra gårsdagen.

- Jeg tror ikke selskapet klarte å kommunisere bakgrunnen for de skuffende resultatene godt nok til markedet. Det virker som om noen har innsett at det slett ikke var så dårlig som det kan synes, sier megleren til digi.no. Han tar imidlertid forbehold om at bevegelsene i aksjen er basert på relativt høyt volum.

Mer aktivitet var det rundt Tandberg Data idag. Totalt ble det omsatt mer enn 145.000 Tandberg-aksjer onsdag, og aksjen endte opp med ny, rekordhøy sluttnotering på 201 kroner, opp én krone fra tirsdagens sluttkurs. I løpet av dagen var imidlertid aksjen helt oppe i 204 kroner.

- Jeg tror gevinst-ivrige investorer stoppet oppgangen, sier den samme megleren.

Blant aksjene som falt finner vi Computer Advances Group (CAG). Selskapet falt tilbake tre kroner etter en oppgang i går, som skyldtes en melding om en amerikansk distribusjonskontrakt på selskapets programvare for styring av kabel TV-programvare. Megleren tror imidlertid ikke at man vil se de helt store bevegelsene i aksjen foreløpig.

- Computer Advances Group må enten vise gode tall eller offentliggjøre oppsplittingsplaner. Personlig tror jeg Medea-virksomheten er verd 150-200 millioner alene, sier megleren og sikter til datterselskapet Medea System AB i Stockholm. Han mener CAG er en opplagt oppsplittings-kandidat.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.