Opptur for teknologi i New York

Markedet bestemte seg fredag for å ignorere presidentvalg og usikkerhet om kommende resultater. Thanksgiving-kalkunen inspirerte til en kort men hektisk opptur for teknologiaksjene.

Markedet bestemte seg fredag for å ignorere presidentvalg og usikkerhet om kommende resultater. Thanksgiving-kalkunen inspirerte til en kort men hektisk opptur for teknologiaksjene.

Det ble en skikkelig opptur for amerikanske teknologiaksjer i en forkortet og inneklemt handledag på fredag.

Etter å ha fortært stappet kalkun til thanksgiving dagen før virket det som investorene kom tilbake i markedet med fornyet glød.

Den teknologifokuserte Nasdaq-indeksen var opp hele 5,4 prosent i løpet av de få timene handelen var åpen. Den mer trauste Dow-indeksen var også opp 0,68 prosent.

I forbindelse med Dow-indeksen var det verdt å merke seg at oppgangen i første rekke skyldes en bedre utvikling i teknologiaksjene også der. Microsoft Corporation, Intel Corporation og Hewlett-Packard Company er alle teknologiaksjer som inngår i Dow-indeksen.

Nasdaq-indeksen har imidlertid ikke rent lite å ta igjen dersom det skal opp mot gamle høyder. Verdien ligger fortsatt 45 prosent lavere enn toppnoteringen i mars i år. Siden forrige årskifte har indeksen falt med nesten 29 prosent.

En skikkelig opptur i løpet av en kort dag er bedre enn ingen opptur, men ifølge markedsobservatører er teknologiaksjene fortsatt i en fallende trend.

Usikkerheten rundt valget av ny president ser ikke ut til å bli borte med det første. I tillegg er det stor usikkerhet rundt hvilken retning inntjeningen i selskapene er i ferd med å ta.

Telekommunikasjonsselskapet AT&T måtte fredag blant annet gå ut og be leverandørene sette sine leveranser på hold ettersom selskapet ikke ser ut til å få rullet ut bredbåndsatsingen så raskt som opprinnelig tenkt. Kursen på A.T.&T. gikk opp med den generelle trenden, mens enkelte leverandører falt nesten 22 prosent på disse nyhetene.

Til toppen