Opptur på Operas første børsdag

Opera-sjefen er godt fornøyd med første dag på børs. Aksjen stiger, mens resten av markedet faller kraftig.

Opera-sjefen er godt fornøyd med første dag på børs. Aksjen stiger, mens resten av markedet faller kraftig.

Opera Software ble notert på Oslo børs i dag med en kurs på ti kroner. Det priser selskapet til rett i underkant av èn milliard kroner.

Etter halvannen times børshandel er Opera-aksjen opp tre prosent til 10,30 kroner. Det står i motsetning til resten av selskapene som faller kraftig på børsen i dag.

- Det har jo godt bra. Det er stor interesse for selskapet, og det er hyggelig at folk setter pris på hva vi gjør, sier Opera-sjef Jon S. von Tetzchner.

- Har dere planer om å feire børsnoteringen?

- Det blir ikke noen stor feiring, men det blir vel en liten markering på jobben. Det viktige for oss er å levere resultater, og ikke fokusere for mye på børs-biten, sier en nøktern Tetzchner.

Han er godt fornøyd med eierne som er kommet inn i selskapet, og han opplyser at det er kommet inn flere store internasjonale investeringsselskaper. Listen over hvilke selskaper som har kjøpt Opera-aksjer er foreløpig konfidensiell inntil dette blir registrert i VPS.

Også styreformann Christian Thommessen er godt fornøyd med Operas første dag på børsen.

- På en ytterst svak dag på Oslo Børs, så er det veldig hyggelig at markedet reagerer positivt. Aksjen stiger og det handles i store volumer, sier han til digi.no.

Opera-styret valgte å hente inn 125 millioner kroner, med mulighet for å få inn ytterligere 36 millioner kroner. Det kan skje dersom kursen holder seg over ti kroner den første måneden på børs, gjennom en overtildelingsopsjon.

    Les også:

Gründerne av Opera Software, Jon S. von Tetzchner og Geir Ivarsøy, solgte mindre deler av aksjepostene sine ved emisjonen, og kunne innkassere 20 millioner kroner hver. De to er fortsatt de største aksjonærene i selskapet, med hver sin aksjepost på cirka 18,5 milloner aksjer. Det gir hver av dem en papirformue på 185 millioner kroner.

Investeringsfondene Teknoinvest og Four Seasons Venture valgte også å selge seg ut, og innkasserte henholdsvis rundt 50 og 25 millioner kroner. Begge selskapene har gått inn i Opera på lavere kurser, og har mulighet til å sikre seg vesentlig gevinst ved børsnoteringen.

Til toppen