BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opticom-avtale med Lucent

Opticom har inngått en avtale med Lucent Technologies om felles utvikling av hukommelsesbrikker basert på plastikkbaserte integrerte kretser. - Dette er en anerkjennelse som bekrefter at teknologien vår har noe for seg, sier styreformann i Opticom, Thomas Fussel, til digi.no

Eirik Flaa
7. okt. 1997 - 13:19

Det som av mange betraktes som den største av alle boblene på Oslo Børs, Opticom, har undertegnet en kontrakt med amerikanske Lucent Technologies Inc. (Bell Labs Innovations) om felles utvikling av Opticoms plastikk-baserte optiske lagringskonsept.

Lucent Technologies, som blant annet sto i front for konsortiet bak K56 Flex modemstandarden, skal bidra med sin kompetanse på utviklingen av polymere materialer, som er selve lagringsmediet i Opticoms lagringsidé. Opticom på sin side skal bidra med egenutviklede plastikkprosesserings-teknikker, mønstringsteknikker og visse hukommelsesarkitekturer.

Ifølge styreformann Thomas Fussel er avtalen en bekreftelse for alle skeptikere som tidligere har hatt problemer med å forstå fortreffeligheten ved Opticoms teknologi.

- Dette må ses på som en anerkjennelse av vår teknologi, sier Fussel til digi.no. Han legger likevel til at samarbeidsavtalen som nå er inngått dreier seg om neste generasjons utvikling av Opticoms teknologi.

- Avtalen med Lucent har et perspektiv på ett til tre år før teknologien kan kommersialiseres. Nå arbeider vi først og fremst med å få på plass partnere som kan produsere førstegenerasjons versjon av lagringsproduktet vårt. Dette vil ha en lagringskapasitet på mellom 1 og 30 gigabyte, og vil i første rekke være myntet mot mobiltelefonmarkedet, sier Fussel, som regner med at selskapet allerede vil begynne å få inntekter i løpet et års tid.

- Vi vil annonsere våre første partnere i løpet av et par måneder, lover Fussel

Meldingen om samarbeidsavtalen ble møtt med storm på Oslo Børs i dag. Klokken 11.06 var kursen på selskapet 240, hvilket tilsvarer en kursoppgang på 44 kroner, eller 23 prosent.

I henhold til denne kursen er den kapitaliserte verdien på Opticom nå 2,35 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.