RESULTATERFINANS

Opticom-eiere trakk opp

Aksjekursen til det omstridte teknologiselskapet Opticom steg 24 prosent etter at det ble kjent at investor-paret Thomas Fussel og Robert Keith hadde brukt sine aksjeopsjoner og blitt tildelt nye opsjoner.

Einar Ryvarden
10. nov. 1998 - 17:23

Tirsdagens soleklare vinner på Oslo Børs ble Opticom, som hoppet opp 24 prosent i løpet av dagen. Årsaken er trolig nyheten i dag morges om at det omstridte investor-paret Thomas Fussel og Robert Keith, henholdsvis styreformann og administrende direktør i Opticom, brukte sine opsjoner til å kjøpe 200.000 aksjer hver. Fussel og Keith fikk samtidig også opsjoner på litt over én million aksjer som de kan løse inn til en pris på 56 kroner per stykk i løpet av et år.

Opticom endte på 67 kroner i dag, et løft fra 40-50-området der kursen har vippet opp og ned gjennom hele oktober, men det er langt igjen til de 227 kronene aksjen sto i den 25. mars i år.

Ellers lå de fleste IT-aksjer ganske stille, Nasdaq-børsens IT-indeks holdt seg flat i går og det manglet på de store nyhetene i bransjen som sådan.

digi.no kunne tirsdag fortelle at det finske teleselskapet Sonera er verdsatt til 50 milliarder kroner i forkant av privatiseringen. Denne økte oppmerksomheten rundt prising av teleselskaper kan ha bidratt til kursløftet mobiltelefonoperatøren NetCom opplevde i dag. Flere meglere bruker prisingen av internasjonale teleselskap som et argument for at NetCom er lavt verdsatt.

Finansavisen skrev i dag at NetCom er i samtaler med Statoil, men dette stemmer ikke. Informasjonssjef Morten Henriksrud sier til digi.no at Statoil er i samtaler med Telenor. Imidlertid er NetCom i samtaler med innkjøpssamarbeidet BK-gruppen, som også leverer til Statoil.

Det var forhandlingene mellom BK-gruppen og NetCom som gav selskapet innpass i Narvesen og Hydro-Texaco. I forrige uke gjorde NetCom også en avtale med Hakon-gruppen. NetCom-kursen har falt fra 223 kroner (2. november) til 185 kroner i går, men i løpet av dagen løftet NetCom-aksjen seg med seks prosent til 196 kroner.

ASK opplevde at nesten to prosent av aksjene i selskapet skiftet eiere, etter at to poster på 300.000 aksjer hver ble solgt midt på dagen. Finansdirektør i ASK, Ole H. Neergaard, avviser at det ligger noen dramatikk i dette.

- Selgerne har ikke meldt fra til oss, men det er minst 30 aksjonærer i ASK som har over 300.000 aksjer, sier Neergaard.

Neergaard må registrere ferske markedsundersøkelser som viser at både ASK og konkurrentene In Focus og Epson måtte gi fra seg noe markedsandeler til flere mindre produsenter i tredje kvartal i forhold til tidligere i år.

- Om vi ser på markedet under ett har vårt datterselskap Proxima likefullt tatt betydelige markedsandeler det siste året, sier Neergaard til digi.no.

Men samme undersøkelse fra Pacific Media Associates viser at salget av små, lette og billige prosjektørene vil vokse med 391 prosent sammenliknet med 1997. Både ASK og Proxima leverer produkter i dette segmentet.

Finansmarkedet ser ut til å ha lagt vekt på de gode nyhetene, for ASK-kursen steg med fem prosent til 42 kroner i løpet av dagen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.