BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opticom flyter på rykte

Opticom-aksjen har steget med 30 kroner de siste dagene og selskapet er igjen priset til over én milliard kroner på Oslo Børs. Årsakene til kursoppgangen skal være et rykte om en avtale med Kodak.

Eirik Flaa
17. juli 1997 - 17:32

Opticom-aksjen som ble introdusert på Oslo Børs i våres, har de siste dagene steget med omlag 30 kroner til rundt 108 kroner. Selskapet er i ferd med å utvikle et produkt som skal kunne lagre flere terrabyte med informasjon på et smartkort, men det er stor skepsis blant ekspertene om dette er mulig.

Foruten de rent teknologiske problemene, krever utviklingen av denne type produkter solid finansiering. Dette har ikke selskapet tilgang til i dag og markedet er svært spent på om Opticom klarer å skaffe seg en solid partner.

At kursen, på det som av mange blir karakteriser som en børsboble, nok en gang har passert én milliard kroner i kapitalisert børsverdi, tyder på at markedet fortsatt har tro på at noe slikt skal skje. Etter det digi erfarer er denne troen bygget på et rykte om at selskapet er i ferd med å inngå en avtale med Kodak.

- Dette er midt i blinken, dersom det stemmer. Kodak har teknologisk kompetanse på optisk lagring, samtidig som det er et selskap med nok kapital i ryggen, sier en analytiker til digi. Han vil likevel ikke anbefale aksjen til sine kunder før ryktet er bekreftet.

Ingen av de fem meglerhusene digi har snakket med anbefaler kjøp, og fire av fem antydet at aksjen var overpriset, risikoen tatt i betraktning.

Det bør også nevnes at omsatt volum på Opticom-aksjen har vært relativt beskjedent, og at kursen fortsatt ligger godt under introduksjonsverdien på 136 kroner.

Ledelsen i Opticom har ikke ville kommentere ryktet om Kodak-avtalen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.