RESULTATERFINANS

Opticom fra lagring til kompresjon

Opticom ASA, som er mest kjent for sin forskningsvirksomhet på optisk organiske lagringsmedier, skiller ut et nytt selskap som skal drive med datakompresjon og Internett-applikasjoner. - Dette er produkter vi har jobbet lenge med, sier forskningsdirektør Hans Gude Gudesen til digi.no.

Eirik Flaa
20. nov. 1997 - 18:14

Fra å forske på nye løsninger for datalagring, overrasket Opticom i dag når de skilte ut et nytt selskap som skal drive med datakompresjon og Internett-løsninger. Det nye selskapet skal ledes av Espen Brodin, som tidligere har jobbet som IT-direktør i Kreditkassen og seksjonsdirektør i Bankenes Betalingssentral. Det nye selskapet, som har fått navnet Fast Internet Transfer har per i dag åtte ansatte.

Det mest påfallende med det nye selskapet er at nettopp datakompresjon ikke ser ut til å bli et særlig stort problem dersom Opticom holder sine løfter. Selskapet har tidligere uttalt at de vil være i stand til å levre lagringsprodukter på størrelse med et smartkort, som skal kunne lagre flere terabyte (1 terabyte = 1.000.000 megabytes).

- Uansett hvor stor lagringskapasitet man får, vil det alltid være plass for å lagre informasjonen mer effektivt. Dessuten er det et tema å komprimere informasjon som skal sendes over Internett, der båndbredde er en flaskehals, sier Gudesen og forklarer at teknologien i det nye selskapet har utviklet seg i Opticom lenge.

- Dette er en teknologi vi har arbeidet med i flere tiår. Når den nå er klar for kommersialisering fant vi det riktig å skille ut virksomheten i et eget selskap, sier Gudesen. Han forklarer at Fast Internet Transfer også er en mulighet for å synliggjøre verdiene for aksjonærene.

- Virksomheten til FIT ligger jo litt utenfor kjernevirksomheten. til Opticom, er dette et selskap du kunne tenke deg å selge ut?

- Det er ikke til å legge skjul på at det du nevner er en fin måte å frigjøre verdier for våre aksjonærer. Om vi har tenkt til å selge får du spørre Brodin om, sier Gudesen. ( Digi.no har uten resultat forsøkt å kontakte Brodin)

Det nye selskapet som nå skilles ut av Opticom er et rent kommersielt foretak, og planen er at selskapet skal i løpet av kort tid tjene penger.

- Vi regner med å får de første inntektene i løpet av neste år, og første år i pluss vil bli 1999, sier Jon Lervik i FIT. Lervik, som var tidligere ansatt i Opticom. Han forklarer at FIT vil levere programvare som skal selges som komplette løsninger, og ikke bare som frittstående algoritmer

- En anvendelse av teknologien kan være å levere en plug-in til nettlesere som håndterer våre komprimeringsformel sier Lervik.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.