Opticom ga pluss for IT-indeksen

Det var bred oppgang på Oslo Børs tirsdag, og kraftig stigning i Opticom sikret oppgang også for IT-indeksen.

Totalindeksen sluttet opp 0,56 prosent til 1.347 poeng, mens IT-indeksen viste 0,6 prosent i oppgang. 56 av aksjene viste kursoppgang, 124 var uforandret og 60 var ned i kurs.

S&P 500 futures, som handles 24 timer i døgnet, forverret seg to prosent etter at det amerikanske aksjemarkedet stengte mandag klokka 22.00 norsk tid, og dermed var en negativ åpning på Wall Street indikert da det norske markedet startet handelen. Det var en jevn stigning etter børsåpning klokka 10.00, men markedet toppet ut klokka 14.00 etter at en bedre enn fryktet åpning i USA var diskontert i markedet.

S&P 500 futures "styrer" aksjemarkedet og gir en god meget indikasjon på hvordan åpningen blir i USA, selv om det selvfølgelig er umulig å si hva markedet ender på når børsen stenger.

Det var først og fremst Opticom ASA som bidro til oppgang for IT-indeksen. Aksjen var opp over ti prosent til 745 kroner, mens det var langt ned til neste vinneraksje fra IT-sektoren. Scandinavia Online AS var til en forandring på vinnerlisten med en oppgang på over fire prosent. Sluttkursen på 47 kroner er likevel bare fire kroner over den laveste sluttnoteringen etter at selskapet kom på børsen i juni.
Telenor ASA sluttet på 40,6 kroner, en oppgang på 1,5 prosent, og var børsens fjerde mest omsatte aksje. Typisk etter at aksjen har fått stabilisert seg etter børsintroduksjonen, faller interessen og omsetningen. En gammel traver som Norsk Hydro hadde høyere omsetning med 150 millioner kroner omsatt.


Nedturen for iGroup fortsetter og aksjen sluttet på den laveste noteringen noensinne i dag. En aksjekurs på 1,3 kroner verdsetter selskapet til under 100 millioner kroner. På det laveste i dag var aksjen omsatt til 1,21 kroner, sammenlignet med fem kroner da selskapet gikk på børs i juni.

På taperlisten finner vi blant annet ASP-selskapet Customax AS. Selskapet ble tatt opp på børsen i juni til kurs 60 kroner, men har hatt en katastrofal kursutvikling etter dette. I dag sluttet aksjen på 13 kroner.
Enitel AS er også på taperlisten. Aksjen sluttet på 72 kroner noe som er den laveste kursnoteringen etter at selskapet kom på børs sommeren 1999 på 115 kroner. På det høyeste i mars var aksjen omsatt på 490 kroner. På dette tidspunktet hentet selskapet 600 millioner kroner i en emisjon for å tilbakebetale gjeld. Det kan vel kalles god timing.

Til toppen