BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opticom holder lufta

Oslo Børs ble avsluttet onsdag med nok en ny toppnotering, og de mest risikofylte IT-selskapene fulgte mer enn villig med på oppgangen. Stor aktivitet rundt Alphatron og SMG, fortsatt oppgang for Visma og ny toppnotering for Opticom preget dagen.

Eirik Flaa
6. aug. 1997 - 19:13

Oslo Børs endte onsdag på 1316,03 poeng, nok en toppnotering, og dagens børsvinner ble Opticom som endte på NOK 153. Dette er første gang aksjen har vært høyere enn introduksjonskursen på 150 kroner, og markedet er fortsatt forundret over hva som holder luft i ballongen.

Dagen har også vært preget av stor aktivitet rundt Alphatron-aksjen, og det er omsatt mer enn 9,2 millioner aksjer i løpet av dagen. Aksjen var også en av vinnerne, og økte med i overkant av 12 prosent. Ledelsen i Alphatron stilte seg uforstående til stormen, sa at de hadde kontaktet børsen ved flere anledninger for å forhøre seg, men uten å få sine spørsmål besvart. Ifølge Alphatron-ledelsen skal hovedaksjonær Dagfinn Sunndal ikke være innblandet i den store aktiviteten, men digi har ikke lykkes i få dette bekreftet av Sunndal.

Dagens volum på SMG-aksjen var også formidabelt, og totalt ble det omsatt mer enn tre millioner aksjer i selskapet. Kursen lå noe høyere enn gårsdagen og varierte mellom 19,50 og 19,70, før den endte på 19,50 kroner.

Også tapsmaskinen Visma var med på dagens oppgang og endte dagen på 10,50, opp drøyt 8 prosent i forhold til gårsdagen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.