RESULTATERFINANS

Opticom-konkurrent lover billig minne

Amerikanske Matrix lover billigere dataminnekort til allerede til neste år. Selskapet bruker samme prinsipp som Opticom og har svært tunge partnere.

6. des. 2001 - 10:06
Opticom ASA

En rekke selskaper forsker og har forsket på samme område, men nå dukker en ny konkurrent opp som konsentrer seg om bare det ene prinsippet. Amerikanske Matrix Semiconductor har klart å lage minnekretser som er stablet vertikalt, forteller selskapet.

I motsetning til hva enkelte rapporter her i Norge hevder, er minnekretsene til Matrix basert på tradisjonell silisium-teknologi (silicon) og kan som vanlige DRAM-minnekretser både leses og endres. Første steg for Opticom har vært en ROM-brikke der innholdet er brent inn en gang for alltid.

Matrix mener at det store potensialet for deres minnebrikker er i portabelt utstyr der det er plassbegresninger. Selskapet forteller at man har laget prototyper på 64 MBs brikker og lover å lansere minnekort til blant annet digitale kamera og musikkutstyr som Sony Music Clip (bildet over) i løpet av neste år. Prisen skal ligge på rundt 10 dollar i motsetning til 38 dollar i dag, skriver Cnet.

Selskapet understreker at det er ikke teknologiske prinsipper som er det viktigste. Det er mulighetene for nesten feilfri masseproduksjon som bestemmer hvem som lykkes.

Bak Matrix står det tunge aktører. Sony og Kodak er investorer og det er brikkegiganten Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. som skal produsere for selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.