RESULTATERFINANS

Opticom ledet an i bred nedgang for IT

Stort sett bare røde tall på dagens børs. Opticom, SuperOffice og Enitel ledet fallet i kursene. Oppkjøpslogrer SPCS-gruppen ledet en ellers tynn vinnerliste.

Ole-Andreas Krohn
28. nov. 2000 - 18:04


Opticom ASA

SuperOffice ASA
Enitel ASSonera


I tillegg til teknologiprodusenten Vmetro ASA og utflaggingsklare Agresso Group ASA var SPCS-Gruppen ASA den eneste aksjen som viste positive takter blant IT-aksjene. Øystein Moan i Visma ASA har med en særdeles velfylt pengebinge i ryggen kastet sine øyne på Rubicon-leverandøren. Aksjen steg med 1,63 prosent i et ellers helrødt marked. Kursen ligger på kroner 12,50 per aksje og omsetningen var på 336.800 aksjer, hvilket er relativt mye for dette selskapet. Visma-sjef Moan har tidligere uttalt til digitoday.no at han er åpen for et kjøp av hele selskapet hvis han får tilbudet.

Ølturer til Danmark har tydeligvis gitt mersmak for Orkla ASA. Etter lang tids diskusjoner om fremtiden til det danske medieselskapet Berlingske var det Orkla Media som til slutt stakk hode lengst frem og nå overtar den danske pressestoltheten. På tross av dette var Orkla-aksjen ned 2,6 prosent til kroner 170,50.

Når man tar i betraktning all den tiden ledelsen i Orkla nå må benytte til å håndtere interne problemstillinger skulle man tro at markedet ville oppfatte det som en fordel at selskapet viser operativ handlekraft og nå blir attraktivt som en partner for internasjonale aktører. Slik var det imidlertid ikke i dag, hvilket kan tyde på at investorene synes kjøpet falt noe dyrt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra