BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opticom ned på avventende børs

Opticom falt med nesten 10 prosent på en ellers avventende og relativt begivenhetsløs dag på Oslo Børs. Markedet er særdeles usikker på den videre utviklingen i USA.

Ole-Andreas Krohn
5. feb. 2001 - 16:35

Det ble ingen stor dag på Oslo Børs i dag. De mye omtalte Orkla-opsjonene (ORK) blåste opp volumet og verdien, men bortsett fra det var det relativt begivenhetsløst.

Totalindeksen endte på 1.384,59 punkter hvilket var en nedgang på 0,55 prosent. IT-indeksen bidro til bildet med et fall på 3,04 prosent til 1.867,80 poeng. DT-indeksen (DTX) lå ved børsslutt i Oslo på 101,86 punkter, hvilket var en nedgang på 2,38 prosent.

Opticom oppførte seg som vanlig volatilt og falt med hele 10 prosent til kr 725,- med aksjer for nesten 115 millioner omsatt. Det er de uklare detaljene rundt en kommende emisjon og mulig børsnotering av Fast Search & Transfer ASA som skuffer markedet. Opticom eier i utgangspunktet rundt 37 prosent i Fast Search & Transfer.

Av andre teknologirelaterte aksjer hadde også E-Line Group ASA (ELG) en dårlig dag med et fall på over 6 prosent til kr 13,70.

Bortsett fra disse to var taperlisten preget av selskaper med minimal omsetning.

Vinnerlisten var på sin side heller ikke spesielt fyldig. Av teknologiselskaper med nevneverdig omsetning tronet Sensonor (SEN) øverst. Dette skyldes at selskapet kunne melde om en ny kontrakt på levering av sensorer til en amerikansk kunde. Kontrakten skal ha en verdi på 100 millioner over fire år. Selskapets aksjer steg med nesten 8 prosent til kr 12,70.

ERP-selskapet Visma (VIS) hadde også en god dag etter at selskapet den siste tiden har fått mye positiv omtale av analytikere og presse. Aksjen steg med nesten 5 prosent til en sluttkurs på kr 74,50.

Børsen står nå som et spørsmålstegn i påvente av den videre utviklingen i USA og de kommende resultatene fra selskapene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.