RESULTATERFINANS

Opticom opp på Fast

Opticom fikk et resultat på 40 millioner kroner i første kvartal. Men uten eierandelene i Fast Search and Transfer hadde Opticom tapt ni millioner kroner.

Sigvald Sveinbjørnsson
2. juni 2000 - 11:53

Opticom fikk et driftsresultat på rett over minus ni millioner norske kroner for første kvartal i år. Dette stammer for det meste fra virksomheten i Thin Film Electronics. Samme periode i fjor hadde Opticom et driftsoverskudd på 1,3 millioner kroner.

Men selskapet fikk et resultat på 40,1 millioner kroner før skatt, sammenliknet med et underskudd på 6,1 millioner kroner året før.

Netto finansresultat var på 49,1 millioner kroner i første kvartal i år, mot et underskudd på 7,4 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultat etter skatt viste et resultat på 40,7 millioner kroner, mot 400.000 i første kvartal i fjor.

Forskjellen på driftsresultat og nettoresultat skyldes bokføringen av Opticoms eierandel i Fast Search & Transfer . Opticom eier 40,5 prosent av Internett-selskapet.

Finansinntektene skyldes i hovedsak en regnskapmessig gevinst som følge av trekantavtalen mellom Fast, Dell og Lycos.

I en pressemelding fra Opticom skriver styreformann i Opticom, Thomas Fussell at noteringen av Fast Search and Transfer på Oslo Børs og Nasdaq skal gå som vanlig. Introduksjonen er planlagt å skje på sensommeren i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.