Opticom raser videre nedover

På sin høyde i romjulen var Opticom verd 23,5 milliarder kroner. I løpet av to dager har selskapet falt 9,3 milliarder kroner.

På sin høyde i romjulen var Opticom verd 23,5 milliarder kroner. I løpet av to dager har selskapet falt 9,3 milliarder kroner.

Hemmelighetsfulle Opticom ASA ble fjorårets børsrakett med en utrolig kursutvikling de siste seks ukene av året. Etter at Intel inngikk en avtale og investerte i selskapet som skal lage plastfilm-baserte minnebrikker (bildet over), gikk aksjekursen til himmels. 18. november stod kursen i 395 kroner, men hoppet opp til utrolige 1.967 kroner i romjulen.
Les om Opticoms kurs mot himmelen:
Oslo Børs gjør unntak for tre IT-selskaper
Intel kjøper seg inn Opticom
Opp tre milliarder på en time
I går avsluttet Opticom-aksjen på 1.185 kroner etter å falt hele 23 prosent i løpet av dagen.


Selv Oslo Børs kastet seg over Opticom og inviterte selskapet inn på hovedlisten etter å ha gjort unntak for reglene for en slik notering. Nå angrer kanskje børsdirektør Sven Arild Andersen seg, for aksjen som skulle løfte hovedliste-indeksen trekker i stedet kraftig ned. Det som et kort øyeblikk var børsens sjette største selskap, var med på trekke ned totalindeksen 3,8 prosent i går.

Siden har det gått bratt utfor. Opticom-aksjen har alltid svingt sterkt fordi så lite er kjent om selskapet. Og fordi Opticom er nesten uten inntjening, er det for det meste tro og rykter som styrer kursen. De to siste dagens bratte fall, skyldes rykter om at flere store investorer selger store poster, skriver Finansavisen.

Til toppen