KORTNYTT

Opticom skriver ned TFE

11. mars 2004 - 09:24

Styret i Opticom har valgt å ta en ytterligere nedskrivning i datterselskapet TFE i sitt endelig regnskap. I tillegg hamrer Opticom-topp Robert Keith videre på sitt syn på verdsettingen av Fast-aksjene til Opticom, skriver iMarkedet.no.

Styret i Opticom har nå kommet med endelig årsregnskap for 2003. Regnskapet for 2003 avviker fra foreløpig regnskap på to punkter. Det første er at styret etter gjennomgangen, og i betraktning av de fortsatte forsinkelsene i Intel-prosjektet, har valgt å skrive

ned de immaterielle eiendelene i TFE. Tilleggsnedskrivningen er på 140,4 millioner kroner.

I tillegg til dette blir utsatt skatt på aksjene Opticom eier i Fast korrigert til 28 prosent av balanseført verdi minus skattemessig anskaffelseskost. Korreksjonen utgjorde 133,2 millioner kroner mindre utsatt skatt i åpningsbalansen for 2003.

Opticom-topp Robert Keith gir seg ikke med å hamre på sitt syn på verdsettingen av Fast-aksjene i prisingen av Opticom. Dette er noe iMarkedet har skrevet om en rekke ganger tidligere.

- I det svært usannsynlige tilfelle at Opticom skulle selge sine aksjer i Fast, vil det påløpe en betalbar skatt på om lag 28 prosent av salgssummen. På markedsverdi ved utgangen av 2003 ville denne skatten utgjøre 310,4 millioner kroner, heter det i en melding fra Opticom.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.