OPTICOM

Opticom-tabbe avslører ny samarbeidspartner

Opticom har et større eller mindre samarbeid med japanske Sanyo, det avslører et teknisk triks med et bilde Opticom deler ut.

24. mai 2002 - 13:47

I tillegg til Intel, samarbeider Opticom med Sanyo. Beviset ligger rapporten selskapet delte på sin presentasjon 22. mai, skriver det tyske nettstedet Zeitform.

På side 46 i rapporten er det bilde av en brikke som Opticom sier er deres. På brikken står det tydelig TFE (Thin Film Electronics), men resten er skjult med et oransje "forbudt"-merke Opticom har lagt oppå brikken.

Her er bildet uten det oransje skjulemerket. <i>Foto:  Opticom</i>
Her er bildet uten det oransje skjulemerket. Foto:  Opticom

Men dette er gjort etterpå - i vektorgrafikk, på toppen av et vanlige bilde. Zeitform har hentet opp rapporten på en maskin med et raskt grafikkort, men en treg prosessor. Dermed kommer bildet opp først - uten vektorgrafikken og man kan lese teksten "Sanyo". 

Her kan du lese avsløringen til zeitform.info på tysk og her finner du Opticoms rapport fra 22. mai. (Adobe Acrobat-format)

Opticom kan dog ha manipulert bilde for å skaffe seg et passende bilde til presentasjonen, men dette virker lite sannsynlig.

VGs sjefredaktør Gard Steiro og professor Petter Bae Brandtzæg. Den første er bekymret for lesernes tillit til bilder og video, den andre for at internett blir en søppelplass.
Les også

Forsker slår alarm: – Internett vil bli en søppelplass

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.