Opticom-Tore kjøper i Telecomputing

Nok en volatil dag på Oslo Børs, men totalindeksen er igjen over 1 500 poeng etter at IT-selskapene ga kraftig drahjelp. Telecomputing opp etter at bjellesau kjøper aksjer for 40 millioner kroner.

Etter en avventende start, steg totalindeksen jevnt utover dagen, med en kraftig oppgang klokka 15.30 da USA åpnet opp. Nasdaq har hatt en sterk åpning, og er i skrivende stund opp med omtrent tre prosent.

Totalindeksen steg 1,5 prosent, mens IT-indeksen steg 2,1 prosent.

Telecomputing-aksjen har fått vind i seilene de siste dagene, trolig på grunn av at kjendisinvestoren Tore Aksel Voldberg har investert for nesten 40 millioner kroner i selskapet. Voldberg har kjøpt mer enn 840 000 aksjer i selskapet, og hans tidligere meritter har gjort ham til en bjellesau. Telecomputing sluttet på 49 kroner i dag, men er fortsatt betydelig ned fra toppen i vinter da aksjen var omsatt til over 500 kroner.

Resultatet til Telecomputing er omtalt på digitoday.no og viser at selskapet taper mindre penger enn ved forrige kvartal.

I Sverige var det høyprofilerte Framtidsfabriken som var i fokus. Selskapet ble slaktet på børsen i Stockholm, og sluttet ned over 5 kroner til 24,8 SEK. Resultatet, som også er omtalt på digitoday.no, var langt verre enn fryktet på forhånd, og aksjemarkedet vet å straffe de som ikke klarer å holde hva de lover. Framfab var i mars omsatt på kurser langt over 300 kroner, og de som kjøpte i mars har fått se verdiene rase med mer enn 90 prosent siden den gang.

Norske Itera har ikke latt seg påvirke av kursnedgangen til de svenske konsulentselskapene, og steg i dag nesten fem prosent til 15,6 kroner. I motsetning til de svenske selskapene tjener Itera penger, og meldte om en ordreinngang på 55 millioner kroner i en børsmelding i forrige uke, uten at meldingen klargjorde hvilken periode den gjaldt.

Tandberg steg 4,7 prosent på en dag som er preget av få nyheter innen IT-bransjen.

På tapersiden vi Scandianvia Online som sluttet ned fire prosent til 73 kroner, uten at det har kommet nyheter. Aksjen er fortsatt i en svak trend etter at aksjen var omsatt på 180 kroner i sommer.

Til toppen