BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opticom-Tore kjøper i Telecomputing

Nok en volatil dag på Oslo Børs, men totalindeksen er igjen over 1 500 poeng etter at IT-selskapene ga kraftig drahjelp. Telecomputing opp etter at bjellesau kjøper aksjer for 40 millioner kroner.

Oddmund Grøtte
31. okt. 2000 - 16:58

Etter en avventende start, steg totalindeksen jevnt utover dagen, med en kraftig oppgang klokka 15.30 da USA åpnet opp. Nasdaq har hatt en sterk åpning, og er i skrivende stund opp med omtrent tre prosent.

Totalindeksen steg 1,5 prosent, mens IT-indeksen steg 2,1 prosent.

Telecomputing-aksjen har fått vind i seilene de siste dagene, trolig på grunn av at kjendisinvestoren Tore Aksel Voldberg har investert for nesten 40 millioner kroner i selskapet. Voldberg har kjøpt mer enn 840 000 aksjer i selskapet, og hans tidligere meritter har gjort ham til en bjellesau. Telecomputing sluttet på 49 kroner i dag, men er fortsatt betydelig ned fra toppen i vinter da aksjen var omsatt til over 500 kroner.

Resultatet til Telecomputing er omtalt på digitoday.no og viser at selskapet taper mindre penger enn ved forrige kvartal.

I Sverige var det høyprofilerte Framtidsfabriken som var i fokus. Selskapet ble slaktet på børsen i Stockholm, og sluttet ned over 5 kroner til 24,8 SEK. Resultatet, som også er omtalt på digitoday.no, var langt verre enn fryktet på forhånd, og aksjemarkedet vet å straffe de som ikke klarer å holde hva de lover. Framfab var i mars omsatt på kurser langt over 300 kroner, og de som kjøpte i mars har fått se verdiene rase med mer enn 90 prosent siden den gang.

Norske Itera har ikke latt seg påvirke av kursnedgangen til de svenske konsulentselskapene, og steg i dag nesten fem prosent til 15,6 kroner. I motsetning til de svenske selskapene tjener Itera penger, og meldte om en ordreinngang på 55 millioner kroner i en børsmelding i forrige uke, uten at meldingen klargjorde hvilken periode den gjaldt.

Tandberg steg 4,7 prosent på en dag som er preget av få nyheter innen IT-bransjen.

På tapersiden vi Scandianvia Online som sluttet ned fire prosent til 73 kroner, uten at det har kommet nyheter. Aksjen er fortsatt i en svak trend etter at aksjen var omsatt på 180 kroner i sommer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.