BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opticom trakk ned intrykket

Fram til klokken 11 mandag så det lyst ut for IT-aksjene på Oslo børs, men Opticom - med sin kapitaliserte verdi på godt over milliarden - dro ned helhetsinntrykket. Selskapet falt med 13 kroner til en sluttnotering på 130 kroner etter at selskapet leverte et halvårsresultat med få gode nyheter.

Eirik Flaa
25. aug. 1997 - 18:05

I det store og hele opplevde ikke IT-selskapene på Oslo Børs noen stor nedtur mandag, men bobleselskapet Opticom dro likevel ned totalinntrykket. Selskapet har ikke gitt lyd fra seg på lang tid og mange ventet derfor at mandagens framlegging av halvårsresultatet ville bringe med seg gode nyheter. Dette skjedde ikke og selskapet kom ikke med mer konkret informasjon enn at de var i ferd med å utvikle industrielle allianser både på utvikling og lisensiering.

Resultatene forøvrig viser at selskapet fortsatt ikke tjener en krone, og fortsatt spiser av egenkapitalen - men noe annet var da heller ikke ventet. Opticom falt kraftig etter resultatfremleggingen, men tok seg opp et par kroner mot slutten av dagen for å ende på 130 kroner, ned 13 kroner fra fredagens sluttnotering.

Også tapsbomben Sysdeco falt kraftig på Oslo børs mandag etter at Finansavisen hevdet at mellom 30 og 50 ansatte i det innfusjonerte konsulentselskapet Avenir ville bryte ut og danne et eget selskap.

Nyheten ble delvis dementert av Sysdeco-ledelsen iløpet av dagen, uten at de hadde pratet med Finansavisens kilde, som etter sigende skulle være på ferie. Dementiet ga likevel lite utsalg på aksjekursen, som holdt seg på et lavt nivå ut dagen før den fikk en liten oppsving mot slutten av børsdagen. Sysdeco endte på 14,90 - ned 70 øre fra fredagens sluttkurs.

Blant IT-aksjene som hadde en positiv utvikling mandag finner vi Norman Data Defence Systems, Merkantildata og Agresso Group. De tre selskapene økte sin kapitaliserte verdi med henholdsvis 3,23 og 2,94 og 2,5 prosent - men dette hjalp lite på IT-indeksen totalt sett.

Opticoms solide kapitaliserte verdi på godt over milliarden veide tungt, og IT-indeksen endte ned i underkant av seks punkter til 1158,55 etter en liten oppsving mot slutten av dagen. Oppsvingen skyldes i hovedsak at de amerikanske børsene gikk opp første timen etter åpning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.