Opticom trakk ned IT

Ukjent innsidesalg, Nasdaq-fall og resultatvarsel. Det var nok til å trekke en nervøs IT-indeks og en kjedelig Oslo Børs hardt ned. Opticom falt fredag langt under tusenlappen.

IT-indeksen falt fredag 6,05 prosent mens totalindeksen på Oslo Børs falt hele 2,57 prosent. Etter at Nasdaq falt torsdag har småkrisene kommet og gått på den norske IT-indeksen.

Først oppslaget i Finansavisen om at Opticom-gründer Hans Gude Gudesen i Opticom har solgt store aksjeposter via et investeringsselskap han selv eier, uten å si ifra om det til markedet. Dette satte fart på de som ville komme seg ut av aksjen, som dermed dumpet under den magiske tusenkronerstreken. Aksjen falt hele 18,58 prosent og ble handlet til 880 kroner da markedet stengte.

Et resultatvarsel sendte også SPCS-gruppen nedover. Selskapet meldte ifra om at det ikke ville tjene så mye penger en først trodde. Dermed raste kursen ned hele 20,5 prosent. Software Innovation snublet også sammen med selskaper som Proxima, Itera og stort sett de fleste andre. Handelen med Merkantildata-aksjer ble på formiddagen fredag stoppet på grunn av selskapets kjøp av et dansk konsulentselskap. Da handelen så ble gjennopptatt var det ikke noe særlig bevegelse i aksjen. Kursen gikk ned med 3,91 prosent.

Les om SPCS-gruppens resultater:


SPCS-gruppen forventer negativt resultat

Til toppen