Opticom videre oppover

Opticom ble også torsdag vinneren på Oslo Børs. I løpet av dagen var aksjen oppe i 90 kroner, men falt ned igjen og endte med en vekst på 6,3 prosent. Agresso fikk ros av analyseselskapet GartnerGroup, men det gav ikke store utslaget.

Bare Fokus Bank steg mer enn Opticom på Oslo Børs torsdag. Opticom har gjort et hopp de siste dagene, trolig fordi det på tirsdag ble kjent at investorparet Thomas Fussel og Robert Keith, henholdsvis styreformann og administrende direktør i Opticom, brukte sine opsjoner til å kjøpe 200.000 aksjer hver. Som i går ble det også torsdag gjennomført en lang rekke småhandler, mange på så lite som 100 aksjer. I løpet av dagen steg Opticom 6,3 prosent til 85, etter å ha luktet på 90-tallet tidligere på dagen.

Agresso steg bare to prosent til 25,50 kroner, til tross for at digi.no kunne fortelle at det mektige analyseselskapet GartnerGroup roser Agresso opp i skyene. Gartner mener Agresso har lykkes svært godt med sin utenlandssatsing og er på god vei til å bli en av de ledende leverandørene av økonomisystemer i Europa.

Joyce Boland, GartnerGroups europeiske sjefanalytiker på økonomisystemer, mener Agresso har vært flinke til å fokusere på enkeltindustrier i stedet for å konkurrere på generelle leveranser. Selskapets økonomisystem har også et godt brukergrensesnitt og gir gode analysemuligheter.

ASK falt 1,6 prosent. Dette kan skyldes at ASK-eide Proxima kunngjorde en distribusjonsavtale med Ligthware om salg av deres svært billige videoprosjektører. Selv om avtalen styrker Proximas posisjon som distributør viser den også at ASK har ett hull i sin egen portefølje. Det hullet er i det markedssegementet som vokser raskets. Så gir det heller ikke veldig høye marginer å stå for ren distribusjon av andres produkter.

Vi mener like fullt at avtalen burde trekke opp for ASK, med mindre markedet i utgangspunktet ikke hadde fått med seg at produktporteføljen til ASK/Proxima ikke var så bra som den kanskje burde vært.

Provida forsetter å falle, og var i løpet av dagen omsatt for 55 kroner, et nivå man må tilbake til våren i fjor for å finne igjen. Kursen endte på 58 kroner, ned 4,9 prosent fra i går.

Aksjen til Tandberg Televison sto stille selv om selskapet offentliggjorde to nye avtaler med nederlandske kabel-TV-selskap om levering utstyr for til sammen 16 millioner kroner. De to selskapene dekker 40 prosent av markedet i Nederland, det nest største i Europa. Tandberg Television har etablert seg sterkt i Sverige med leveranser til Telia og nylig StjärnTVnetet AB, de to største kabeloperatørene i landet.

Aksjen til både Logisoft og Sysdeco sto også stille. Dette til tross for at Logisoft la frem kvartalstall for tredje kvartal som viser at utviklingen er snudd fra tap til overskudd og at Sysdeco la frem nye tap i går. Sysdeco har fortalt at de ønsker å selge divisjonen programvareverktøy, men finner ingen kjøpere i et tørt finansmarked. Men med lav likviditet i aksjene, er det vanskelig å få solgt, selv om man føler sterkt for det.

Totalindeksen på Oslo Børs falt med 0,9 prosent, mens IT-indeksen falt med 2,5. Nasdaqs IT-indeks falt halvannen prosent i går, noe som kan ha påvirket den norske IT-indeksens fall.

Til toppen