Opticoms arvtager klarer endelig å skrive kretser

Thin Film og Hans Gude Gudesen har nå bevist at det er mulig å lage datakretser med skriver-teknologi.

Thin Film og Hans Gude Gudesen har nå bevist at det er mulig å lage datakretser med skriver-teknologi.

Det virker som Hans Gude Gudesen og hans forskergjeng ikke lar seg knekke av motgang. Nå kommer restene etter Opticom-oppløsningen, det svenske forskningsselskapet Thin Film, med en melding som er et gjennombrudd i forskningen av minnebrikker.

- Thin Film Electronics AB og Xaar demonsterer verdens første printede polymer ferroelektrisk minne på IPEX ‘06 i Birmingham i april 2006, melder selskapet i en børsmelding.

Thin Film har presentert en elektronisk minne-enhet som i sin helhet er produsert ved hjelp av industristandard skriver-teknikker og utstyr, opplyses det. Gude & Co. jobber sammen med britiske Xaar på prosjektet.

Opticoms planer om å lage plast-baserte datakretser stoppet opp fordi kretsene ikke tålte bruk under varme forhold.

Vanlige kretser produseres i silisium (silicon på engelsk) med dyrt litografi-utstyr som blant annet krever helt rene lokaler. Å skrive ut plast-baserte kretser vil kunne redusere produksjonskostnader og åpne for å produsere skreddersydde kretser til mange formål i svært små antall.

Xaar skal være verdensledende innen printerhoder, og er basert i Cambridge i Storbritannia.

- Det nåværende gjennombruddet demonstrerer mulighetene ved å bruke printermetoder til å produsere elektroniske enheter. Skikkelig printerelektronikk har nylig startet å utvikle seg til et forsknings- og utviklingsstadie, skriver Gudesen.

- Nå vil Thin Film og Xaar legge til ikke-volatile RAM-minne og produksjonsteknologi til dette voksende området, heter det i meldingen.

Videre påpeker de at den nye prosessen Thin Film er inne i, er et resultat av tidligere vellykket printerarbeid som ble gjort av selskapet våren 2005.

Til toppen