BEDRIFTSTEKNOLOGI

Optimisme tross underskudd

I NETnet International ser man lyst på fremtiden til tross for et underskudd i fjor på 5,7 millioner dollar av en omsetning på tre millioner. For selskapets overskudd skal hentes i et liberalisert telemarked i Europa, som vil si etter 1.1.98.

Frode Eriksen
21. apr. 1997 - 16:11

NETnet International har som målsetning å være etablert i ti europeiske land i løpet av året. Så langt har man kommet halvparten på vei. Og det er da også selskapets investeringsfase som er årsaken til at en finner råde tall på bunnlinjen til selskapet.

Overskudd blir det først senere. Første deadline for selskapet er 1.1.98 da det meste av det europeiske telemarkedet liberaliseres, med den følge at det innføres konkurranse på de fleste innenlandske markeder, også i Norge.

Utgangspunktet for selskapets forretningsfilosofi er å kjøpe tellerskrittene der de er billigst for så å selge dem videre. Bedriftene som tegner avtale blir utstyrt med en egen boks, som sørger for at selskapene alltid betaler den lavest mulige pris på sine samtaler. I Norge kan NETnet formidle samtaler til utenfor landet.

Til tross for et underskudd er det mange som setter sin lit til fremtidige overskudd. En rettet emisjon i fjor gav over ni millioner dollar i kapital som kommer godt med ettersom selskapet satser på oppkjøp som en del av strategien.

NETnet etablerte seg i Norge i august i fjor og satser også på å etablere flere avdelingskontorer i Norge i løpet av kort tid.. Bak selskapet står tidligere SAS-sjef Janne Carlzon samt Torsten Press og nordmennene Børge Granli og Trygve Tamburstuen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.