BEDRIFTSTEKNOLOGI

Optimistisk rapport fra Idex

Men det er skår i gleden på produksjonssiden, ifølge toppsjef Ralph Bernstein.

Den norske leverandør av fingeravtrykkssensoren SmartFinger, Idex, er i en avgjørende fase: Partneravtaler utvides stadig, men opptrapping til volumproduksjon er kravende, ifølge toppsjef Ralph Bernstein.
Den norske leverandør av fingeravtrykkssensoren SmartFinger, Idex, er i en avgjørende fase: Partneravtaler utvides stadig, men opptrapping til volumproduksjon er kravende, ifølge toppsjef Ralph Bernstein.
22. nov. 2011 - 10:45

Idex, norsk leverandør av fingeravtrykkssensorer, la i dag fram sin delårsrapport for tredje kvartal (pdf, fire sider).

Rapporten preges av optimismen som har kjennetegnet Idex gjennom hele året, og som fikk ytterligere bein å gå på etter forrige ukes internasjonale messe og utstilling for ID og biometri, Cartes & IDentification i Paris.

Her demonstrerte Card Tech og SIC Biometrics hvert sitt prosjekt basert på Idex-sensoren SmartFinger Film.

Partnerutviklingen til Idex beskrives slik i rapporten:

Ved inngangen til 2011 hadde Idex løpende samarbeid med en ikke navngitt ledende halvlederprodusent, med Validus Technologies og selskapet var partner i eGo-prosjektet. I første halvår 2011 inngikk Idex ytterligere samarbeidsavtaler med Pierson Capital Technology, Identita Technologies, Shen Zhen Huajing Technology Co., S.I.C. Biometrics og UINT. I tredje kvartal ble det også arbeidet med Future Electronics, Embedx og Card Tech, noe som resulterte i avtaleinngåelser i oktober og november.

– Tredje kvartal var en periode med spennende samarbeid med flere ledende selskaper som vi inngikk avtale med i første halvår. Våre partneres prosjekter er innrettet på å kvalifisere våre prisvinnende SmartFinger Film fingeravtrykkteknologi for implementering i deres produkt, sier administrerende direktør Ralph Bernstein.

Ifølge rapporten er alle prosjektene fortsatt aktive, «men fremdriften for hvert enkelt prosjekt varierer, og noen prosjekter er forsinket i forhold til den opprinnelige fremdriftsplanen».

– Dette er ikke uvanlig i denne typen prosjekter, og skyldes typisk uforutsette forhold knyttet til bemanning, utvidet analyse av ulike design eller fordi tekniske oppgaver har vist seg mer tidkrevende enn først antatt, heter det videre.

Et annet problem er forsinkelsen av opptrappingen til produksjon. Det forklares slik:

– Opptrappingen til produksjon, spesielt å benytte maskiner og prosesser for fullskala volumproduksjon, har tatt mer tid enn opprinnelig planlagt. Vi arbeider intenst med våre produksjonspartnere for å bygge opp tilstrekkelig kapasitet til å kunne levere volumordrer i kommersielt omfang.

Om utsiktene står det følgende:

Idex er på vei inn i en kommersiell fase med fokus på opptrapping til volumproduksjon av SmartFinger Film sensorer for å være klar til å motta ordrer i kommersielle volumer.

Betydelige ressurser vil også bli brukt fra Idex’ teknologigruppe på å støtte et økende antall kunder og partnere i å fullføre evalueringer, bygge demonstrasjonsenheter og på å designe SmartFinger Film inn i deres produkter.

Det pågår flere prosjekter for å kvalifisere innføring av SmartFinger Film fingeravtrykksensor og biometriske programvarealgoritmer i den respektive kundens produkt. Prosjektene har ulik varighet og framdrift. Den uttalte hensikt med et kvalifiseringsprosjekt er at kvalifisering vil lede til en kommersiell avtale som innebærer at IDEX vil levere SmartFinger Film sensorteknologi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.