BEDRIFTSTEKNOLOGI

Optimistiske IT-sjefer på Comdex

Med en sterk økonomi i ryggen og høye budsjetter for 1998, har IT-sjefene kommet mannsterke til Comdex å ta i øye og kjøpe inn siste nytt i teknologi.

Lars Rasmussen
20. nov. 1997 - 23:00

Høyt på interesselisten finnes nettbasert datatilkobling og rapportfunksjoner for å bedre bedriftenes informasjonsflyt. Java er også en aktuell teknologi, og IT-sjefene er på Comdex for å lære mer om Java som de regner med å ta i bruk for alvor i 1998.

IT-sjefene er ikke bare drevet av høy egeninteresse for informasjonsteknologi, de vet at topplederne endelig har fått opp øynene for IT som en fundamental del av den totale styringsmodell. Undersøkelser viser budsjettøkninger for IT på 8-10 prosent - som er et par prosent over det som har vært vanlig de seneste år.

- Holdningen er at det vi måtte trenge, det får vi, sier Tim Monte, IT-sjef for Transamerica Investment Services i Los Angeles. - Min største utfordring er å finne løsninger for folkene i vår investeringsdivisjon slik at de kan ta bedre avgjørelser.

Med dette i tankene, sier Monte at han ser etter datavarehus rapporteringsverktøy i tillegg til nettleserbaserte verktøy for å gjøre bedriftskritisk informasjon tilgjengelig over firmaets intranett.

Nettbaserte utviklings- og datatilgangsverktøy for å levere informasjon og tjenester til pensjonsfondklienter, samt mulitimediaprodukter for databasert trening, er høyt på listen til hos Marty Walpin, konsulent i IT-gruppen til Chase Manhattans Global Investor Services i Brooklyn, New York.

- Våre klienter er spredt over hele verden; alt fra to-manns lokalbutikker til verdensomspennende konsern med tusenvis av ansatte. Derfor har vi en nettleserbasert arkitektur for klientlevering av informasjon, avslutter Walpin.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.