Optimistiske IT-studenter ser lyst på fremtiden

IT-studentene digi.no snakket med ved IT-skolen IT-Extreme er ikke i tvil om at de har gjort det rette valget.

Optimistiske IT-studenter ser lyst på fremtiden
Bilde:

Da digi.no denne uken besøkte IT-Extreme i Skien, ønsket vi også å høre hva studentene mente om studiene, skolen og utsiktene til å få en jobb når studietiden er over.

    Les også:

Vi snakket med tre studenter, som alle studerer systemadministrasjon ved skolen.

Kim Olsen, en tidligere billakkerer med erfaring som student ved en annen norsk IT-skole, forteller at IT-Extreme i motsetning til skolen han gikk ved tidligere, er svært bedriftsorientert i undervisningen. Olsen er veldig fornøyd med instruktørene ved IT-Extreme.

Han forteller at studiene er beintøffe, med et voldsomt pensum å gå gjennom, slik at man må være motivert og oppegående i utgangspunktet for å kunne greie det.

Olsen regner med at det kan bli mange om beinet når han skal ut i arbeidslivet igjen, men mener at kompetansen IT-Extreme gir ham om Windows-baserte driftsmiljøer vil være et sterkt kort også i framtiden.

Øyvind Ballestad er også en student med tidligere jobberfaring, men med ønske om å omskolere seg. Han har blant annet jobbet for tidligere KPNQwest på teknisk support og har "alltid" drevet med data.

Ballestad sier han valgte IT-Extreme fordi det var den undervisningsformen som virket mest fengende for ham, samtidig som det er spennende å være med på noe helt nytt.

- Det at det er nytt gjør det mer utfordrende for studentene, mener Ballestad.

Han mener at det er lurt å skaffe kompetanse nå som arbeidsmarkedet for IT-folk er nede i en bølgedal, og ønsker i tillegg til studere Microsoft- og Cisco-løsninger også skaffe seg Linux-kompetanse. Med en slik kombinasjon mener han at han vil stille godt når han skal konkurrere med andre om IT-stillinger.

Også Dan Robert Polsrød har godt håp om å få jobb når han blir ferdig. Han valgte IT-Extreme først og fremst fordi han kjenner én av instruktørene fra før, men var også begeistret for presentasjonen av undervisningsopplegget. Polsrød mener i dag at opplæringen som gis ved IT-Extreme er svært grundig og at det den vil være meget god å ha når tiden er inne for at han skal søke seg jobb.

Les mer om: