Oracle 10g på markedet før jul

Oracle-sjef Larry Ellison har tidligere slitt med å holde på hemmelighetene. Nå har han lært.

Oracle-sjef Larry Ellison har tidligere slitt med å holde på hemmelighetene. Nå har han lært.

Forrige gang Larry Ellison gjorde et stort løft var lanseringen av Oracle 9i-produktene. Dette skjedde i San Francisco i oktober 2000. Men Ellison burde holdt seg lenger: 9i-produktene kom ikke i salg før sommeren 2001.

    Les også:

Nå har han lært. Oracle lanserte sin nye database, applikasjonsserver og lagringssystem, 10g-produktene, i september og nå viser det seg at de blir raskt tilgjengelig.

Under åpningen av OracleWorld Europe i dag, lovet Oracles Europa-sjef Sergio Giacoletto at alle 10g-produktene skal komme i salg i november og slutten av desember.

10g er en svært viktig lansering fra Oracle. Sammen gir 10g-produktene et komplett grid-system – en mulighet til å bruke et stort antall mindre servere som en stormaskin. 10g-systemene sprer belastninger fra alle applikasjoner over den samlede maskinparken etter behov og lar alle maskinene bruke samme datalager. For brukeren skal serverparken fremstå helt transparent som en stormaskin.

Mange av de 150 påmeldte norske deltakerne ble nok skuffet da de fikk opplyst at den vanligvis utagerende toppsjefen ikke ville dukke opp. Ellison fikk en øyebetennelse forrige weekend og holder seg derfor hjemme i California.

Til toppen