Oracle 11g optimalisert for Windows

Oracles nyeste database nyttiggjør seg avanserte egenskaper i Windows og Visual Studio.

Oracle 11g optimalisert for Windows

Oracles nyeste database nyttiggjør seg avanserte egenskaper i Windows og Visual Studio.

Da Oracle lanserte 11g-utgaven av sin database i august, var det bare Linux-versjonen som ble gjort allment tilgjengelig. Tirsdag kunngjorde selskapet at Windows-versjonen nå kan kjøpes av alle. En gratis prøveversjon for 32 biters Windows er tilgjengelig for nedlasting.

Oracle begrunner betegnelsen «optimalisert for Windows» ved å vise til at den er tilpasset nye egenskaper i Microsofts operativsystem: 11g gjør seg nytte av Windows Volume Shadow Copy Service for å kjøre sikkerhetskopiering og gjenoppretting av databaser, og drar ellers fordel av bedringer innen Active Directory og Kerberos.

Det pekes videre på det som beskrives som «tett integrasjon mellom Oracle Database og Microsoft Visual Studio».

Oracle mener at utviklere i .Net vil oppleve høyere ytelse og større effektivitet når de arbeider med 11g for Windows. En ny klient cache i Oracle skal bedre ytelsen i gjentatte spørringer i betydelig grad. 11g-funksjonen SecureFiles skal gi langt bedre ytelse for lagring og gjenfinning av dokumenter, bilder, videoer og andre former for ustrukturerte data. Ifølge Oracle bidrar de nye metodene i 11g for å indeksere og lagre XML til at ytelsen kan økes med opptil 15 ganger.

Det svarer til et av de viktigste budskapene fra 11g-lanseringen i sommer: Databasen er nå blitt kraftig nok til at man kan vurdere å kutte ut filsystemet.

Database 10g lot kunder bygge Windows-klynger med Oracle Real Application Clusters. I 11g er dette forbedret med nye egenskaper for testing, datakomprimering, logger, sikkerhet og partisjonering.

Til toppen