Oracle angriper Exchange på nytt

Oracle angriper Microsoft epost-server Exchange hardere med nye muligheter for dokumentdeling.

Oracle angriper Microsoft epost-server Exchange hardere med nye muligheter for dokumentdeling.

Oracle Collaboration Server som er Oracles angrep på Microsoft Exchange. Oracle markedsfører sitt produkt ikke bare holder styr på epost og kommunikasjon, men også alle dokumenter i en bedrift. Oracle mener at skille mellom hva man deler gjennom epost og dokukment-systemer er liten.

Og det er på dokument-siden Oracle forsterker Collaboration Server ytterligere. Versjon 10g innholder to store nyheter, offentliggjorde Oracle i går, skriver blant annet Cnet.

Med Collaboration Workspaces tar Oracle opp konkurransen med Microsoft Sharepoint-pakke. Sluttbrukere får et eget og bedre verktøy for å bla og dele verktøy - gjennom en Internett-server. Her kan brukere selv sette opp prosjekter, dele informasjon og lage tidsplaner.

I tillegg får bedriften et bedre system for å styre rettigheter - hvem skal få se på og hvem skal få endre på hva, noe som etterhvert har blitt et absolutt sikkerhetskrav til slike løsninger.

Oracle fremhever også deres tilbud lagrer alt i en felles database, noe som åpner for sentralisert, mer effektiv drift og mindre dobbeltlagring. Microsoft har planer om å flytte Exchange over på SQL Server sent i år.

Oracle har foreløpig ikke offentliggjort noe informasjon på deres eget nettside om sin nye Exchange/Sharepoint-konkurrent.

Til toppen