Oracle anklager SAP for datainnbrudd

Larry Ellison sparer sjelden på kruttet når han uttaler seg om konkurrenter, men nå tier han og går heller til sak.

Oracle og SAP konkurrerer intenst. SAP er markedslederen, men Oracle er en klar nummer to etter å ha gjennomført et omfattende oppkjøpsraid. Selskapet kjøpte blant annet Peoplesoft for 10,3 milliarder dollar og CRM-spesialisten Siebel for 5,85 millioner dollar.

Torsdag denne uken gikk Oracle til sak mot SAP. De anklager sin tyske konkurrent for å ha brutt seg inn i deres datasystemer for å stjele informasjon og programvare fra disse to nyervervede selskapene.

Ifølge søksmålet som New York Times har tatt en gjennomgang av, skal SAPs avdeling i Texas i USA, ha logget seg på Oracles kundesider under dekke av å være en av selskapets kunder. Ifølge søksmålet skal de ha gitt seg ut for å være ansatt i kjente Oracle-kunder som Merck, Honneywell og mange andre.

Oracle hevder at i perioden fra september 2006 til januar 2007, skal SAP-ansatte ha gjennomført mer enn 10.000 nedlastninger av programvare og tekniske dokumenter. Informasjonen herfra skal SAP ha brukt systematisk for å lokke kundene over til SAP.

Oracle var svært aggressive i prosessen når de kjøpte PeopleSoft, og SAP utnyttet anledningen til å lokke over skeptiske PeopleSoft-kunder. I sin Safe Passage-kampanje, rettet mot misfornøyde PeopleSoft-kunder, tilbød SAP vedlikeholdsavtaler til halvparten av prisen Oracle opererte med og de kjørte en tilsvarende kampanje da Oracle kjøpte Siebel.

Overfor New York Times har ikke SAP kommentert saken, utover å bekrefte at de har mottatt søksmålet. Oracle vil heller ikke si noe mer på det nåværende tidspunkt.

Her er søksmålet som Oracle har overlevert til retten.

Til toppen