BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracle anklager SAP for datainnbrudd

Larry Ellison sparer sjelden på kruttet når han uttaler seg om konkurrenter, men nå tier han og går heller til sak.

23. mars 2007 - 08:32

Oracle og SAP konkurrerer intenst. SAP er markedslederen, men Oracle er en klar nummer to etter å ha gjennomført et omfattende oppkjøpsraid. Selskapet kjøpte blant annet Peoplesoft for 10,3 milliarder dollar og CRM-spesialisten Siebel for 5,85 millioner dollar.

Torsdag denne uken gikk Oracle til sak mot SAP. De anklager sin tyske konkurrent for å ha brutt seg inn i deres datasystemer for å stjele informasjon og programvare fra disse to nyervervede selskapene.

Ifølge søksmålet som New York Times har tatt en gjennomgang av, skal SAPs avdeling i Texas i USA, ha logget seg på Oracles kundesider under dekke av å være en av selskapets kunder. Ifølge søksmålet skal de ha gitt seg ut for å være ansatt i kjente Oracle-kunder som Merck, Honneywell og mange andre.

Oracle hevder at i perioden fra september 2006 til januar 2007, skal SAP-ansatte ha gjennomført mer enn 10.000 nedlastninger av programvare og tekniske dokumenter. Informasjonen herfra skal SAP ha brukt systematisk for å lokke kundene over til SAP.

Oracle var svært aggressive i prosessen når de kjøpte PeopleSoft, og SAP utnyttet anledningen til å lokke over skeptiske PeopleSoft-kunder. I sin Safe Passage-kampanje, rettet mot misfornøyde PeopleSoft-kunder, tilbød SAP vedlikeholdsavtaler til halvparten av prisen Oracle opererte med og de kjørte en tilsvarende kampanje da Oracle kjøpte Siebel.

Overfor New York Times har ikke SAP kommentert saken, utover å bekrefte at de har mottatt søksmålet. Oracle vil heller ikke si noe mer på det nåværende tidspunkt.

Her er søksmålet som Oracle har overlevert til retten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra