BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracle-annonse forsikrer Sun-kunder

I en annonse i USA varsler Larry Ellison at han vil konkurrere med IBM innen maskinvare.

Denne annonsen sto i papirutgaven av Wall Street Journal torsdag 10. september 2009.
Denne annonsen sto i papirutgaven av Wall Street Journal torsdag 10. september 2009.
11. sep. 2009 - 12:06

I forrige uke ble det kjent at EU-kommisjonen vil granske Oracles planlagte kjøp av Sun, for å kartlegge hvorvidt den kan innskrenke konkurransen innen databaser. EU er bekymret for håndteringen av friprog-databasen MySQL som Sun kjøpte i 2007. Kjøpet ikke kan fullføres før EU gir klarsignal. Fristen for dette er 19. januar. Det betyr at Sun må greie seg på egen hånd i enda et kvartal, og det forsterker inntrykket av at Sun er døende, kanskje særlig innen maskinvare der signalene fra Oracle har vært oppfattet som uklare.

    Les også:

For å rette opp dette inntrykket, rykket Oracle i går inn en annonse i papirutgaven av Wall Street Journal.

Annonsen forplikter Oracle til å bruke mer penger enn Sun gjør i dag på å utvikle de to produktene som i størst grad identifiseres med Sun, det vil si prosessoren Sparc og operativsystemet Solaris.

Det heter videre at Oracle skal sørge for å doble tallet på maskinvarespesialister som i dag selger og tilbyr service på Sparc og Solaris, samt «dramatisk» forbedre ytelsen til Suns maskinvare ved å integrere den tett med Oracles programvare.

Til slutt er det en advarsel til IBM, undertegnet Oracles toppsjef Larry Ellison: «Vi er her for å vinne. IBM, vi ser fram til å konkurrere med dere innen maskinvare.»

Nederst er det et forbehold om at overtakelsen av Sun er betinget av visse forhold, og at ytterlig informasjon om eventuell risiko kan leses i dokumenter overlevert USAs kredittilsyn SEC.

Ellison har ennå ikke kommentert det siste utspillet fra EU, og man kan merke seg at EUs ankepunkt mot overtakelsen av Sun, utsiktene til friprog-databasen MySQL, ikke nevnes i annonsen.

Annonsen er Ellisons første offentlige uttalelse om forholdet til Sun siden en tale på JavaOne-samlingen i juni, der han lovet å støtte opp om Java.

I markedstiltak for Oracles store kundesamling «Openworld» i San Francisco 10. til 15. oktober, heter det at man der vil få demonstrert at Oracles database kan kjøres raskere på Sun Sparc-servere enn IBM kan kjøre DB2 på sine egne maskiner. Det loves at demonstrasjonen vil finne sted 14. oktober.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.