Oracle åpner og forenkler sitt økonomisystem

I morgen lanserer Oracle-sjef Larry Ellison en serie nyheter for sitt økonomisystem. Nå skal bedriftsledere få fersk informasjon.

Oracles samling av programvare for økonomi- og bedriftsstyring, Oracle 11i, står foran solide oppgraderinger. På selskapets årlige europeiske brukerkongress i Amsterdam i morgen skal Ellison avduke en rekke nyheter.

Oracle norske markedsdirektør, Harald Løvvik, vil ikke røpe alt, men forteller om to store nyheter.

Alle de forskjellige delprogrammene i Oracle 11i bruker og deler samme database, noe som har latt dem samarbeide på en effektiv måte. Men bedrifter som har kjøpt 11i og skal bruke programvare fra andre leverandører av 11i, har måtte integrere annen programvare mot hver og en av Oracle-modulene.

Nå skal kunder og andre leverandører få tilgang til den sentrale databasen. Dermed klarer man seg med en kobling, noe som reduserer integrasjonskostnadene for Oracle-kunder betraktelig, forklarer Løvvik til digi.no.

Oracle hevder at konkurrenter som SAP har moduler som lagrer sine egen data separat, noe som øker integrasjonskostnadene. Oracle skal også lansere flere nye CRM-moduler for salg og kundeadminstrasjon, forteller Løvvik uten å gå i detaljer.

Men den engelske avisen Financial Times letter på sløret. Oracle skal lansere en funksjon i mange av sine moduler som skal gi ledelsen i store bedrifter statusrapporter mot slutten av hver dag. Oracle har dette selv, og Larry Ellison sier han synes det er håpløst at mange bedriftsledere kun får rapporter én gang i måneden.

Til toppen