BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracle avliver OpenSolaris

Åpen kildekode-prosjektet erstattes av Solaris 11 Express.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. aug. 2010 - 14:35

I en e-post som skal ha blitt sendt til Oracles Solaris-utviklere, går det fram at Oracle ikke lenger ønsker at utviklingen av operativsystemet skal fortsette som i dag.

OpenSolaris er en åpen kildekode-versjon av Sun Solaris. Planene for denne utgaven ble opprinnelig lagt i 2004, og den meste av systemkoden til Solaris ble utgitt i juni 2005. OpenSolaris fulgte med da Oracle kjøpte Sun i januar i år.

Fram til nå har utviklerne tilknyttet prosjektet fått tilgang til helt oppdatert kildekode til hele systemet utgitt på en nattlig basis. I framtiden vil Solaris-oppdateringer som Oracle har godkjent for utgivelse med CDDL eller annen åpen kildekodelisens, bli distribuert i etterkant av fulle utgivelser av Solaris-operativsystemet.

Dette fører til at nye teknologi-innovasjoner først vil dukke opp i Solaris-utgivelser fra Oracle, før de blir tilgjengelige andre steder.

I e-postmeldingen, som blant annet er gjengitt her, heter det at Oracle vil komme med en binær Solaris 11-distribusjon som skal tilbys med en gratis RTU-lisens (Right to use) og en valgfri supportordning.

Solaris 11 Express skal gjøres tilgjengelig innen utgangen. En full versjon av Solaris 11 kan ventes i 2011.

Oracle skal tilby midler for bedriftsbrukere av tidligere OpenSolaris-versjoner å migrere til Solaris 11 Express.

Nedleggelsen av OpenSolaris-prosjektet kommer nok ikke som noen overraskelse på de fleste, men kunngjøringen har likevel blitt relativt dårlig mottatt i OpenSolaris-forumet. Det diskuteres også om hvorvidt e-postmeldingen er ekte.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.