RESULTATERFINANS

Oracle betaler kontant for nytt selskap

Oracle-sjef Larry Ellison fortsetter oppkjøpene og skaffer seg mer butikk innen tele-bransjen.

24. okt. 2006 - 08:26

Oracle fortsetter det som er IT-bransjens mest omfattende og dyreste handlerunde noen sinne. IBM har også kjøpt mye de siste årene, men ingen slår Larry Ellisons oppkjøpsrunde:

Ellison har satt seg fore å bli størst innen ikke bare databaser, men også forretnings-applikasjonene som bruker databaser. Med blant annet oppkjøpet av Siebel og Peoplesoft/JD Edwards og en lang rekke små og mellomstore aktører hadde Oracle i mai brukt 127 milliarder kroner.

Under selskapets årlige konferanse, Oracle World, i San Francisco, kom det frem at verdens nest største programvareselskap blar opp 219 millioner dollar for Metasolv Software.

Metasolv spesialiserer seg på å betjene telekomindustrien. De utvikler programvare for å automatisere prosessen med ordremottak og aktivering av abonnementer for internettleverandører og leverandører av fastlinjer og trådløs kommunikasjon.

Oracle betaler hele beløpet kontant for Metasolv.

Ifølge Oracles nestsjef, Charles Philips, er ikke kostnaden med integreringen av alle oppkjøpene så høye. Han hevder at selskapene som kjøpes raskt integreres i Oracle porteføljen fordi de har et velsmurt oppkjøpsapparat internt i selskapet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.