Android og Java

Oracle ble nektet ny Java-rettssak mot Google

Kritiseres for å ha gitt helt feil inntrykk.

Det går fortsatt ikke Oracles vei i rettsstriden mot Google om Java.
Det går fortsatt ikke Oracles vei i rettsstriden mot Google om Java. (Montasje: Oracle, Google, Peter Kaminski/Flickr (CC BY 2.0))

Kritiseres for å ha gitt helt feil inntrykk.

Oracles forsøk på å få gjennomført copyright-rettssaken mot Google om Java-programmeringsgrensesnittene i Android, har blitt avvist av dommer William Alsup. Han har vært dommer under også de fleste av de tidligere rettsakene i denne striden, som Oracle i stor grad har gått tapende ut av.

I august ble det kjent at Oracle krevde en ny sak i spørsmålet om hvorvidt Googles bruk av strukturen, rekkefølgen og organiseringen til 37 Java-API-er kan anses som rimelig bruk.

Bakgrunn: Oracle vil ha enda en rettssak mot Google

Android-apper i Chrome OS

Juryen ga Google medhold i saken i våres, men Oracle mener at Google har tilbakeholdt vesentlig informasjon i forkant av rettssaken, nemlig om den ferske støtten for Android-applikasjoner i Chrome OS. Google har senere hevdet at Oracle hadde full kjennskap til dette. 

Ifølge Courthouse News Service har Alsup blant annet konkludert med at ytterligere informasjon om disse planene ikke ville ha endret utfallet av rettssaken, fordi omfanget av saken juryen skulle vurdere bare inkluderte Android-versjoner brukt i smartmobiler og nettbrett. 

I tillegg mener Alsup at Google i god tid før rettssaken gjorde tilgjengelig dokumentasjon om ARC++, som den nye teknologien kalles. 

Mer om ARC++: Langt flere Android-apper til Chrome

Leste ikke dokumentene

– I løpet av orienteringen og bevisføringen av denne begjæringen, har Oracle gitt et tydelig inntrykk – eller mer korrekt, et tydelig feilinntrykk – av at Google hadde trukket ut tiden og fullstendig skjult ARC++-prosjektet. Dette er et urimelig argument. Faktisk framstilte Google betimelig minst ni dokumenter hvor målene og de tekniske detaljene for ARC++ drøftes, og dette gjorde de allerede i 2015, minst fem måneder før rettssaken. Advokaten til Oracle erkjenner at deres juridiske team aldri gjennomgikk disse dokumentene før under den supplerende orienteringen til denne begjæringen, skriver Alsup og understreker at retten er skuffet over at Oracle over det inntrykket Oracle har gitt om funnene.

Les også: Google frifunnet i Java-saken

Ikke siste mulighet

Ifølge The Recorder åpner Alsup likevel døren for fremtidige rettstvister mellom de to selskapene, som følge av Googles bruk av den opphavsrettsbeskyttede API-strukturen i nyere typer Android-produkter, inkludert alt fra husholdningsapparater til biler, med helt annen teknologi og funksjonalitet enn smartmobiler og nettbrett. 

Leste du denne? Nå kommer Android-appene til Chrome OS

Kommentarer (21)

Kommentarer (21)
Til toppen